İddia: NASA, Ay’a nükleer reaktör göndermeyi planlıyor

İddia: NASA, Ay’a nükleer reaktör göndermeyi planlıyor

NASA, 100 kilovatlık bir nükleer reaktörü Ay’a göndermeyi planlıyor. Projenin bu hafta Ulaştırma Bakanı ve geçici NASA Direktörü Sean Duffy tarafından açıklanması bekleniyor. Reaktörün 2030’a kadar uzaya fırlatılması hedefleniyor. İsmi açıklanmayan bir NASA yetkilisi, bu adımın ABD’nin ikinci uzay yarışını kazanma amacı taşıdığını söyledi.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA), Ay’ın yüzeyine nükleer reaktör yerleştirme planı olduğu öne sürüldü. Politico dergisinin ulaştığı belgelere dayandırılan habere göre, proje bu hafta kamuoyuna açıklanabilir.

Haberde, Ulaştırma Bakanı ve geçici NASA Direktörü Sean Duffy’nin, inşa edilmesi ve ardından Ay’a fırlatılması planlanan nükleer reaktör projesini duyurmasının beklendiği aktarıldı. Projede, 100 kilovat gücünde bir reaktörün geliştirilmesi ve 2030 yılına kadar uzaya gönderilmesi hedefleniyor.

İsmi açıklanmayan bir NASA yetkilisi, Politico’ya yaptığı değerlendirmede, ABD’nin bu adımla “ikinci uzay yarışını kazanmayı” amaçladığını söyledi.

Belgelerde ayrıca, Ay’da bu tür bir tesise ilk sahip olan ülkenin bölgeyi “yasaklı alan” ilan ederek diğer ülkelerin hareket alanını sınırlayabileceği yönünde değerlendirmeler yer aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN