Instagram tanıtım videosu oluşturma

Instagram tanıtım videosu oluşturma

Sosyal medyada kalıcı bir izlenim yaratmak açısından instagram tanıtım videosu oluşturma konusu kadar bu kanalı etkili kullanmak da Instagram kanalında yer alan sosyal medya kullanıcılarının dikkat ettiği önemli bir noktadır. Instagram sosyal ağında tanıtım videosu oluşturmak için tüm aşamalar kademeli olarak aşağıda yer almaktadır.

İlk etapta hedefler tanımlanmalı sonrasında ise içerik planlaması yapılmalıdır.

Tanıtım videonuzu oluşturmaya başlamadan önce, hedeflerinizi ve video ile neyi başarmak istediğinizi tanımlamanız gerekir. Marka bilinirliğini artırmak, bir ürün veya hizmeti tanıtmak veya web sitenize trafik çekmek mi istiyorsunuz? Bu, videonuzun içeriğine ve stiline karar vermenize yardımcı olacaktır.

Ürün çekimleri, marka bilinci oluşturma ve mesajlaşma gibi videonuza dahil etmek istediğiniz içeriği belirleyin. İçeriğinizin görsel olarak çekici, markaya uygun ve ilgi çekici olduğundan emin olun. Çekimlerinizi planlamak ve ihtiyacınız olan tüm video kayıtlarına sahip olmak için bir storyboard veya çekim listesi kullanın. Hedef ve plan oluşturmak, markalaşmanız ve kitleyi belirlemenizi sağlayacaktır.

HEDEF PLANLAMASI - VİDEOLARINIZI ÇEKİN VE VİDEO FORMATINIZI SEÇİN

Videonuzu çekmeden önce onun formatını belirlemelisiniz, sonrasında ise formata uygun bir kayıt cihazı kullanmalısınız.

Videonuza dahil etmek istediğiniz içeriğe bağlı olarak, yeni çekimler çekmeniz veya mevcut çekimleri arşivlerinizden veya stok görüntü kitaplıklarından almanız gerekebilir. Yeni çekim yapıyorsanız, iyi ışıklandırma, ses ve kompozisyona sahip olduğunuzdan emin olun. Çekimlerinizin sabit ve profesyonel görünmesini sağlamak için bir tripod veya dengeleyici kullanın.

Instagram, kare (1:1), yatay (16:9) ve dikey (9:16) dahil olmak üzere çeşitli video formatlarını destekler. İçeriğinize ve hedeflerinize en uygun biçimi seçin. Örneğin, kare bir video bir ürün demosu için iyi sonuç verebilirken, dikey bir video bir sosyal medya hikayesi için daha ilgi çekici olabilir.
Instagramın sunduğu video formatların uygun kayıtlar yapmanız ileride işinizi kolaylaştıracaktır.

HEDEF PLANLAMASI - VİDEONUZU DIŞA AKTARIN VE VİDEONUZU YÜKLEYİN

Videonuzu düzenlemeyi bitirdikten sonra, Instagram için uygun formatta ve çözünürlükte (örneğin, kare bir video için 1080 x 1080 piksel) dışa aktarın. Gerekirse videonuzu kırpmak veya kırpmak için Instagram'ın yerleşik video düzenleyicisini kullanın. Görünürlüğü ve etkileşimi artırmak için altyazılar veya hashtag'ler ekleyin. Videonuzu doğrudan Instagram akışınıza veya hikayenize yükleyebilirsiniz.

HEDEF PLANLAMASI - VİDEONUZU TANITIN

Daha geniş bir kitleye ulaşmak ve videonuzla etkileşimi artırmak için Instagram'ın Instagram Reklamları veya Instagram Hikaye Reklamları gibi tanıtım araçlarını kullanın. Hedef kitlenizi, bütçenizi ve reklam biçiminizi belirleyin ve reklam performansınızı optimize etmek için sonuçlarınızı izleyin.

İÇERİK PLANLAMASI - VİDEONUZU DÜZENLEYİN

Çekiminizi düzenlemek, efektler eklemek ve markanızı ve mesajınızı dahil etmek için Adobe Premiere veya Final Cut Pro gibi bir video düzenleme yazılımı kullanın. Videonuzun özlü, ilgi çekici ve görsel olarak çekici olduğundan emin olun. Genel görüntüleme deneyimini geliştirmek için metin bindirmeleri, geçişler ve müzik kullanın.

İÇERİK PLANLAMASI - MÜZİK VEYA SES EFEKTLERİ EKLEYİN

Video içeriğinizi tamamlayan ve genel görüntüleme deneyimini geliştiren bir müzik parçası veya ses efektleri seçin. Müziğin markanıza ve mesajınıza uygun olduğundan ve onu kullanmak için gerekli hak ve lisanslara sahip olduğunuzdan emin olun.

Etkili bir Instagram tanıtım videosu oluşturmak, dikkatli planlama, ayrıntılara dikkat ve yaratıcılık gerektirir. Ancak doğru içerik ve uygulama ile pazarlama hedeflerinize ulaşmanıza ve markanızın Instagram'da görünürlük kazanmasına yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN