Instagram'ın tasarımı değişiyor: Hikâye atanlara kötü haber

Instagram'ın tasarımı değişiyor: Hikâye atanlara kötü haber

Instagram'ın ara yüzünün değişip yeni bir görünüm kazanacağı iddia edildi. Söz konusu yeni tasarımın TikTok'a benzeyeceği öngörülüyor. İşte detaylar...

Facebook'un sahibi olduğu dev sosyal medya platformu Instagram, videoları ön plana çıkarmak için kullanıcı ara yüzünü yenilemeyi planlıyor.

Yeni tasarımda kullanıcılar tamamen ekranı kaplayan videolar ve görüntüler görecek. TikTok'tan esinlenilen bu görünüm Instagram'daki videoları daha da değerli hale getirecek ancak bazı sorunlar da beeraberinde geliyor.

HİKAYELERE VEDA!

shiftdelete.net'ten Helin Pastacı'nın haberine göre, Instagram'ın yeni arayüzünde videoların ön plana çıkması dışında bir yenilik daha var.

Birçok kullanıcının ve özellikle influencerların 'sorun' olarak nitelendireceği bu yenilik, hikâyelerin ortadan kalkması.

YENİ GÖRÜNÜM KAZANACAK

Mesaj kutusu, bildirim butonu, profil ve diğer tüm kısımların yerleri aynı şekilde kalıyor ancak hikâyeler şeridi yeni sürümde görünmeyecek.

shiftdelete.net'in TechCrunch’a dayandığı habere göre Instagram, henüz test aşamasındaki yeni arayüz ve hikayelerin kaybolmasıyla ilgili bir açıklama yapmadı. Fakat yeni sürümde hikâyeler şeridi tamamen ortadan kalkmasa da, ancak gezinme şeridinin yukarı kaldırılmasından sonra görülebileceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN