WhatsApp'ın Saç Baş Yolduran Özelliği Geliyor! Bu Yeni Özellik Çok Kavga Çıkartır

WhatsApp'ın Saç Baş Yolduran Özelliği Geliyor! Bu Yeni Özellik Çok Kavga Çıkartır

Mesajlaşma uygulamaları arasında ilk sıralarda yer alan ve SMS'i tarihe gömen WhatsApp yeni özellikleriyle kullanıcılarını sevindirmeye devam ediyor. Kullanıcılarının güvenliğine önem veren WhatsApp'ın yeni özelliği ise tartışma konusu oldu. İşte gruplar için gelen o tartışmalı özellik.

Milyarlarca kullanıcıya sahip olan WhatsApp 2022 yılının başlarından bu yana yeni özellikler getirmeye devam ediyor. En son sosyal medya uygulaması Instagram'ın emoji özelliğini uygulamaya taşıyacağını duyuran WhatsApp bu defa da grup konuşmaları için düğmeye bastı. WhatsApp'ın gruplar için getirdiği yeni özellik ise kavga çıkartacak cinsten. İşte WhatsApp'ın kullanıcıları için getirdiği grup güncellemesi.

w.jpg

WHATSAPP'TAN YENİ ÖZELLİK

Anlık haberleşme platformu WhatsApp, grup konuşmaları için bir sınırlama getiriyor. WhatsApp bu düzenleme ile grup yöneticilerine bir özellik daha vererek yanlış anlaşılmaların ve istenmeyen konuşmaların önüne geçmeyi planlıyor. Şirket grup yöneticilerine normal üyelerden farklı olarak kişileri ekleme, çıkarma ve yöneticiliği başka birine devretme özellikleri getirmişti. Şimdi bu özelliklerinin yanı sıra grup yöneticilerine yeni bir ayrıcalık daha sunacak.

BU ÖZELLİKLE GRUPLAR KONTROL ALTINA ALABİLİR

ShiftDelete'in haberine göre; grup yöneticilerinin sahip olduğu özellikler arasında grup düzenlemesi bulunurken şimdi ise yöneticilerin mesaj silme yetkileri de geliyor. Bu özellikle beraber grupta yaşanacak olan olumsuz bir durumda yöneticiler hemen müdahale yapabilecek.

WHATSAPP'IN MESAJ SİLME ÖZELLİĞİ TARTIŞMA YARATTI

Meta bünyesinde yeniliklerine devam eden WhatsApp, her geçen gün yeni güncellemelerle kullanıcılarının karşısında çıkmaya devam ediyor. WABetaInfo’nun şu andaki sürümünde ortaya çıkan grup yöneticileri özelliği WhatsApp grup yöneticilerinin diğer üyelerin mesajları dahil olmak üzere herkes için mesaj silebilecek.

GRUP YÖNETİCİLERİ KEYFİ OLARAK KULLANABİLİRLER

Şirket bu yeni özellikle yöneticilerin grup içerisindeki düzeni ve yanlış anlaşılmaların önüne geçmesi planlıyor. Ama bu özellik beraberinde tartışmaları da getirdi. Test edilen test edilen özelliğin bu amaçla değil de keyfi olarak silinecek herhangi bir mesajın grup üyeleri arasında tartışmaya neden olacağı da gösteriyor. WhatsApp, yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için bir mesajı iletme sayısını sınırlandırmıştı. Gruplar içerisinde yöneticiler tarafından silinen mesajları farklı bir şekilde belli olması bekleniyor. Test aşamasında olan bu özelliğin sürüme ne zaman geleceği ise şimdi belli değil.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN