iPhone 15 cihazlarına ağızları açık bırakacak güncelleme: Artık çektiğiniz videolar 3D olacak

iPhone 15 cihazlarına ağızları açık bırakacak güncelleme: Artık çektiğiniz videolar 3D olacak

iPhone 15 kullanıcıları bambaşka bir deneyime açılıyor! Yeni gelen güncellemeyi görenin ağzı açık kalacak! Çektiğiniz videolar bambaşka bir boyuta taşınıyor! Yeni güncellemeyle artık çektiğiniz videolar 3D olacak...

Teknoloji devi Apple, iOS 17.2 güncellemesiyle birlikte iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerine uzamsal video özelliğini kazandırdı. Bu güncelleme, iPhone kullanıcılarına geniş açılı videolar çekme imkanı sunarak, görüntü deneyimini daha da zenginleştiriyor.

AYNI ZAMANDA 2D DE İZLENEBİLECEK

iphone-15-uzamsal-video-2.jpg

Yeni özellik sayesinde, iPhone 15 Pro ve Pro Max kullanıcıları geniş açılı ve ultra geniş kameraları aynı anda kullanarak uzamsal videolar çekebilecekler. Uzamsal video, 3D derinlik bilgilerini yakalayarak geniş görüş alanını tek bir videoda birleştirmeyi mümkün kılıyor. Aynı zamanda WhatsApp gibi uygulamalarda paylaşılabilen ve standart 2D videolardan farklı bir izleme deneyimi de sunacak.

SİHİRLİ ETKİ

Apple Kıdemli Başkan Yardımcısı Greg Joswiak, yeni format için "sihirli" bir etkiye sahip olacağı ifadelerini kullandı. Ayrıca, bu özelliğin herhangi bir akıllı telefon için şimdiye kadar sunulan en iyi video kalitesini sağlayacağını vurguladı. Joswiak, bu özelliğin kullanıcıların özel anları en gerçek haliyle yakalamalarına olanak tanıyacağını da sözlerine ekledi.

UZAMSAL VİDEO FORMATI

iphone-15-uzamsal-video.webp

Uzamsal video formatı, HEVC sıkıştırma ile saniyede 30 kare hızında 1080p çözünürlükte çekilecek, bu da dosya boyutlarını küçük tutacak. Bu yenilikçi özelliği test etmek isteyen iPhone 15 Pro kullanıcıları, iOS 17.2 güncellemesini kurarak geniş açılı ve etkileyici uzamsal videolar çekmeye başlayabilirler.

Apple, Vision Pro üzerinde uzamsal videoların "hayat bulacağını" belirtti. Kullanıcıların çektikleri görüntüleri karma gerçeklik gözlüğünde gerçek haliyle deneyimleyebilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN