iPhone kullananları sevinçten çıldırtacak güncelleme geliyor! O tarihte telefonunuzu kontrol edin

iPhone kullananları sevinçten çıldırtacak güncelleme geliyor! O tarihte telefonunuzu kontrol edin

iPhone model telefonlara iOS 18 sürümüyle birlikte Notlar, Takvim, Fotoğraflar, Siri ve Reminder gibi uygulamaları kapsayan ileri teknoloji bir güncelleme gelecek. İşte detaylar...

ABD merkezli yazılım ve donanım firması Apple'ın iOS 18'de yapay zeka özelliklerini güçlendirmek için ChatGPT'yi kullanabileceğini geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, iOS 18 ile yeni yapay zeka özellikleri sunacak.

Yapay zeka odaklı güncellemeler ile iOS kullanıcılarının deneyiminin geliştirilmesi hedefleniyor. Özellikle Siri'nin daha akıllı hale gelmesiyle kullanıcılar daha hızlı ve doğru yanıtlar alacaklar. Notlar uygulaması artık yapay zeka özelliklerine sahip olacak. Notlar uygulaması yapay zeka özellikleri ile kullanıcıların not alma deneyimini daha verimli hale getirecek. Özellikle ses kaydı ve transkripsiyon gibi özelliklerle kullanıcılar not alma süreçlerinin kolaylaştırılması planlanıyor.

iPHONE'A YAPAY ZEKA DESTEĞİ GELİYOR

Webrazzi'de yer alan habere göre, Takvim uygulaması da Reminder uygulamasıyla daha iyi entegre olacak. Yani kullanıcılar, iOS 18 ile Takvim uygulaması üzerinden doğrudan hatırlatıcılar ekleyip düzenleyebilecekler. Bu sayede Reminder uygulamasını açmaları gerekmeden işlerini halledebilecekler. Ayrıca kullanıcılar, hatırlatıcıları Gün, Hafta ve Ay takvim görünümlerinde de görebilecek. Fotoğraflar uygulamasına da çeşitli yapay zeka özellikleri gelecek. Bu özellikler ile birlikte fotoğrafların yapay zeka ile daha kolayca düzenlenebileceğini de paylaşalım.

iOS 18'in en dikkat çekici özelliklerinden biri Rich Communication Services (RCS Desteği) olarak öne çıkıyor. Apple, Android ile mesajlaşmayı geliştirmek amacıyla RCS mesajlaşma standardını destekleyeceğini duyurdu. Yani iPhone kullanıcılarının Android kullanıcılarıyla daha etkili bir mesajlaşma deneyimi yaşamalarını sağlayarak iMessage'a benzer özellikler sunacak.

KULLANICININ GÜVENLİĞİNE ÖNEM VERİLECEK

iOS 18, kullanıcıların kişisel verilerinin güvenliğine daha fazla önem verecek. Yeni gizlilik ayarları ve verileri koruma özellikleriyle kullanıcıların bilgilerini daha iyi koruyacak. Ayrıca iOS 18'de daha fazla widget seçeneği sunulacak. iOS 14'te başlatılan widget'lar konsepti genişleyerek kullanıcılar daha fazla özelleştirme seçeneğine sahip olacaklar.

Son olarak iOS 18'in 10 Haziran 2024 tarihinde düzenlenecek olan WWDC 2024 çerçevesinde tanıtılacağını da hatırlatalım. Her zaman olduğu gibi, 10 Haziran 2024 tarihinde WWDC etkinliğini sizlere canlı bloglama ile aktaracağız. 10 Haziran'da görüşmek üzere!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN