İsmail Demir: Milli savaş uçağı 2023 yılında hangardan çıkacak

İsmail Demir: Milli savaş uçağı 2023 yılında hangardan çıkacak

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, milli savaş uçağının 2023 yılında hangardan çıkacağını söyleyerek, "Tecrübelerimizle Milli Savaş Uçağı'na çok farklı kabiliyetleri kazandıracağız" dedi.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, katıldığı NTV yayınında yayınında savunma sanayii projelerindeki son durumu değerlendirdi. Demir, Rusya-Ukrayna savaşının etkilerine değinerek, "Hava savunma sistemlerinin önemi ortaya çıktı. İnsansız sistemlerin sahada iletişiminin önemi görüldü" dedi. Sahada SİHA'ların kapasitelerini görmeye devam ettiklerini söyleyen Demir, "İnsansız sistemlerin neleri başarabileceğini de göstermek istiyoruz" dedi.

Demir, insansız hava uçağı 'Kızılelma'yı önümüzdeki yıl uçurmayı planladıklarını söyledi. Demir, "Tecrübelerimizle çok farklı kabiliyetleri kazandıracağız. İlk parça için imalat hattı kuruluyor. 2023 yılında Milli savaş uçağımızın hangardan çıkacağı tarih hem de HürJet'imizin uçacağı tarih" diye konuştu.

Deniz araçları konusunda 4 projenin kullanım aşamasına geldiğini ifade eden Demir, "Hava savunma sistemlerinin önemi her geçen gün artıyor. Gökdeniz'in testleri yapıldı, gemilerde kullanılacak halde. TCG Anadolu'nun bu yıl envanterde olmasını planlıyoruz. TCG Anadolu'dan sonra uçak gemisi adımı için çalışacağız. Türkiye kendi uçak gemisini üretecek" dedi.

Demir, ikinci denizaltı için gün saydıklarını söyledi. Demir, Türkiye'nin uzay çalışmaları içinde "Roket motorları kısmında önemli mesafe aldık. Uzay konusunda kardeş ülkelerle ortak çalışmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Demir, savunma sanayiinin ihracata katkısının 4 milyar doları geçeceğini düşündüğünü söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN