İşte Piyasanın En İyi Kablosuz Kulaklıkları! Yüksek Ses Deneyimi ile Herkesin Merak Ettiği O Kulaklıklar

İşte Piyasanın En İyi Kablosuz Kulaklıkları! Yüksek Ses Deneyimi ile Herkesin Merak Ettiği O Kulaklıklar

Son yıllarda kablosuz kulaklıklar, kişisel ses alanında baskın ürün haline gelmek için kablolu kulaklıkları geride bıraktı. Kulağınıza bir çift rahatsız edici olmayan kutu gibi kulaklıkları yerleştirdiğiniz zaman, kimse ağır bir çift kutunun etrafında dolanmak istemez, değil mi?

Kablosuz kulakiçi kulaklıklar artık mükemmel aktif gürültü engelleme (ANC) ve pili güçlendiren şarj kutuları sunarken, kulak üstü veya kulak üstü modellerin sağladığı ses kalitesi, güç ve konfor ile kimse rekabet edemez.

Kablosuz teknoloji giderek daha iyi hale geliyor. Genel olarak daha düşük gecikme süresi, daha düşük bit hızı ve daha yüksek kaliteli ses deneyimi sağlayan aptX adaptive gibi yeni Bluetooth kodekleri sayesinde, birinci sınıf ses istiyorsanız artık bir çift kablolu kulaklık satın almanıza gerek yok.

Kulaklık pazarının giderek daha fazla kablosuz kutuyla dolup taşmasını izledik ve hepsi bu harika yeni özelliğe sahip. Bu nedenle, satın almadan önce denemezseniz bir çift kulaklığın gerçekten ne kadar iyi olduğunu anlamaya çalışmanın zor olabileceğini biliyoruz.

Size yardım eli uzatmak için, kablosuz kulaklıklardan oluşan bir smorgasbord'u test ettik ve en iyilerin bir listesini çıkardık. Ses kalitesine, konforuna, tasarımına, özelliklerine, fiyatına ve genel kullanım kolaylığına odaklandık.

NASIL TEST ETTİK?

Kulaklıkları test etmek için evde ve doğada hafif orkestral müzikten canlı radyo dostu pop şarkılara, patlayıcı sesli dramalara ve bir Netflix reklamına kadar çok çeşitli ses türlerini dinledik. Ortam modu testleri, şeffaflık açıkken kaba bir şekilde sohbet etmeye çalışmamızdan, gürültü engelleme testleri ise dışarıdayken kulaklığın seslerini boğmaya çalışmamızdan oluşuyordu.

Aşağıdaki kulaklıkların çoğu aktif gürültü engelleme özelliğine sahip olsa da, yalnızca piyasadaki en iyi gürültü önleyici kulaklıkları bulmaya yönelik bir kılavuzumuz da var.

EN İYİ KABLOSUZ KULAKLIKLAR

sony.jpg

Sony WH-1000XM4

En İyi: Genel

Değerlendirme: 10/10

Tür: Kulak üstü
Gürültü engelleme: Evet
Ağırlık: 254g
Pil ömrü: 30 saat NC açık, 38 saat NC kapalı
Bağlantı türü: Bluetooth 5.0, çok noktalı, NFC, 3,5 mm jak
Ses kontrolü? Evet, entegre Google Asistan ve Alexa
Çıkarılabilir kablo dahil mi? Evet, 3.5mm
Su geçirmez? Hayır – IP derecesi yok

Sony WH-1000XM4 kulaklık, şimdiye kadar test ettiğimiz en iyi kablosuz kulaklıklardan biri ve onların favorilerimiz olduğunu söyleyecek kadar ileri gittik. Halihazırda etkileyici XM3 kulaklıkların parlak bir devamı niteliğindedir, ancak muhteşem iyileştirmelerle.

Öncelikle çok rahatlar. Bunları takmak, tüylerle dolu bir yastığa batmak gibidir ve kulak üstü kulaklıkları kullanırken kulaklarımız normalde çok nemli olur. Kulaklıkları kafanızdan çıkardığınızda müziğinizi otomatik olarak çalan ve otomatik olarak duraklatan otomatik kafa algılama gibi özelliklere sahiptirler. Ayrıca, konuşmaya başladığınızda, akıllıca bir konuşma yapmak üzere olduğunuzu varsayarak ortam modunu açan “sohbet için konuş” da vardır. Ayrıca, GPS konumunuza bağlı olarak belirli ayarları ayarlayan diğer şık ön ayarlar. Yandaki düğmelerden biri, gürültü engellemeyi optimize etmek için çevrenizi bile analiz eder.

Dokunmatik kontroller kesintisiz ve hızlıdır, bu da ileri geri atlamayı ve ses seviyesini ayarlamayı çok kolaylaştırır. Sese gelince, bir çift kablosuz kulaklıktan beklediğiniz her şey var - neredeyse hiç gecikme yok ve ses parlak tizler ve karamsar tizler ile zengin, dolu ve canlı. Bu arada gürültü iptali kesinlikle kusursuz.

Sony XM4'ler harika ses veriyor, inanılmaz hissettiriyor ve onu destekleyecek özelliklere sahip. Daha da iyisi, sık sık indirimdeler. Onları “gece yarısı” mavisi, “sessiz” beyaz, gümüş ve siyah olarak alabilirsiniz.

airpods.jpg

AirPods maks.

En İyi: iPhone kullanıcıları için

Değerlendirme: 10/10

Tür: Kulak üstü
Gürültü engelleme: Evet
Ağırlık: 384.8g
Pil ömrü: 20 saate kadar NC açık
Bağlantı türü: Çok noktalı Bluetooth 5.0, Apple H1 yongası ile hızlı eşleştirme
Ses kontrolü? Evet, entegre Siri
Çıkarılabilir kablo dahil mi? Hayır
Su geçirmez? Suya dayanıklı fakat su geçirmez değil.

Apple'ın bu takma adla yaptığı her şey gibi, AirPods max da büyük, tıknaz, maksimalist kulaklıklardır. Ancak oldukça büyük olmalarına rağmen, kulaklarımızı fazla ısıtmayan örgü kulak kapakları ve esnek kafa bandı sayesinde yumuşak ve rahattırlar.

Kulaklarınızı o kadar tamamen kaplarlar ki, ANC'yi açmanıza gerek kalmadan son derece iyi miktarda pasif gürültü iptali elde edersiniz - denediğimiz bazı aktif gürültü önleyici kulaklıklardan bile daha iyi. Bu durum kulaklığı başka bir seviyeye taşıyor.

Bir çift AirPods pro'nuz varsa, şeffaflık modunun tam olarak ne kadar iyi olduğunu bilirsiniz. Ayrıca Apple tasarımı 40 mm dinamik sürücü sayesinde hem zengin hem de dolu dolu ses veriyorlar. Ama bizim favori özelliğimiz uzaysal ses olmalı. En sevdiğiniz şarkıların kafanızın her tarafından gelen sesi kesinlikle akıllara durgunluk veriyor ve en sevdiğiniz şarkılara yeniden aşık olmanızı sağlayacak ve dinlediğiniz şeye yeni bir bakış açısı kazandıracak. Bir aksiyon filmi izlerken veya QCode'un bilimkurgu destanı From Now gibi sesli bir drama dinlerken daha da iyi .

Kafanıza taktığınızı algılayabilen ve çıkardığınızda müziği durduran ve tekrar taktığınızda çalmaya başlayan kulaklıkları seviyoruz. Sadece tasarımın biraz daha iyi olmasını diliyoruz. AirPods max için durum biraz garip ve çok fazla koruma sağlamıyor.

bose.jpg


Bose 700 gürültü önleyici kulaklık

En İyi: Gürültü önleyici kulaklıklar

Değerlendirme: 8/10

Tür: Kulak üstü
Gürültü engelleme: Evet
Ağırlık: 254g
Pil ömrü: 20 saate kadar
Bağlantı türü: Çok noktalı, 3,5 mm kablolu Bluetooth 5.0
Ses kontrolü? Evet, entegre Google Asistan ve Alexa
Çıkarılabilir kablo dahil mi? Evet, 3,5 mm kablo dahildir
Su geçirmez? Suya dayanıklı IPx4

Sonunda, öyle olduğunu söyleyen bir marka. Bose'un gürültü önleyici 700'leri mükemmel bir çift, tahmin ettiğiniz gibi gürültü önleyici kablosuz kulaklıklar. Çoğu kulaklık bu günlerde aktif gürültü engelleme özelliğine sahiptir, ancak Bose'un 700'leri, gürültülü bir ortamda müzik dinlerken bu sessiz deneyimi sunma konusunda hala en iyilerinden biridir.

Jubilee serisinin gıcırtılı izlerinin daha yüksek kayıtlarını kesmede mükemmeldiler ve Bose uygulamasında gürültü engelleme seviyesini ayarlayabilmeyi sevdik. Hem Sony'nin WH-1000XM4'leri hem de Bose'un 700'leri takdire şayan ANC oyuncuları, bu yüzden ikisi arasında gerçekten kalmış durumda.

Ambiyans modu da oldukça etkileyici. Sıfıra ayarlandığında, arka planda hissedilir bir tıslama olmasına rağmen, yeni sekiz mikrofonlu sistem sayesinde tüm odada konuşabiliyorduk.

Yani Bose 700'ler harika. Kalp pompalayan bas ve parıldayan tizler sunarlar. Bunun için onları suçlayamayız, ayrıca Bose Music ekolayzır uygulamasıyla ayarları her zaman isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.

Tasarım, 700'lerin öncüllerinden daha sezgiseldir, bardaklar yerine oturmak yerine içeri ve dışarı kayar. Bununla birlikte, kulaklıkların içindeki dolgu oldukça sağlam ve kalındır ve bir saatlik kullanımdan sonra kulaklarımız biraz ısındı - bir sıcak hava dalgasında pek iyi değil. Ayrıca kulaklarınızın etrafına oldukça sıkı bir şekilde kenetlenirler, bu nedenle bir süre sonra baskıyı hissedebilirsiniz.

Ses seviyesini artıran ve azaltan, parçaları atlayan ve sesli asistanı etkinleştiren kaydırma ve çift dokunma ile kontroller de son derece basittir. Ne yazık ki, ANC'yi kullanırken yalnızca yaklaşık 20 saatlik pil ömrü elde edersiniz.

jbl.jpg

JBL ayar 660NC

En İyi : Bütçe kulaklıklar

Değerlendirme : 7/10

Tür: Kulak üstü
Gürültü engelleme: Evet
Ağırlık: 166g
Pil ömrü: NC açıkken 44 saat, NC kapalıyken 55 saat
Bağlantı türü: Bluetooth 5.0, 3.5mm kablo
Ses kontrolü? Evet, entegre sesli asistan
Çıkarılabilir kablo dahil mi? Evet, 3,5 mm kablo dahildir
Su geçirmez? Hayır

Bu listeye bakıp harika ses veren bir çift kablosuz kulaklık için bir bilgisayar parası ödemek zorunda kalacağınızı düşünmemek elde değil. Ancak sizi JBL Tune 660NC'lerle tanıştırmak istiyoruz. Tasarım ve konfor açısından, örneğin AirPods max veya Sony XM4'ler kadar kaliteli görünmüyorlar ama birincisi, ince bir mat siyah kaplamaya sahipler ve dürüst olursak, aynı zamanda biraz daha sıcak kulaklıklara sahipler.

Ancak fiyatlarına göre çok iyi ses veriyorlar. Kulaklıkta sesli asistanı ve bir ANC geçişini etkinleştirmek için bir düğme var. Bir bas avcısıysanız, güçlü baslar ve etkileyici sese sahip pop parçalar içeren tona kesinlikle bayılacaksınız. Aktif gürültü iptali de oldukça sağlam, düşük frekansların makul bir miktarını ayarlıyor. ANC, Bose 700'lerde veya Sony XM4'lerde çok daha üstün olsa da, burada fiyat için hala etkileyici.

Önceki JBL melodileri sadece 12 saat sürdü, ancak bu kulak üstü versiyonlar, ANC açıkken 44 saat boyunca açık kalabiliyor. Bu kablosuz kulaklığı siyah, mavi, pembe ve beyaz renklerde alabilirsiniz.

sennheiser.jpg

Sennheiser HD450BT

En iyisi : İşe gidip gelmek için

Değerlendirme : 7/10

Tip : Kulak üstü
Gürültü engelleme : Evet
Ağırlık : 238g
Pil ömrü : NC açıkken 30 saat
Bağlantı türü : Bluetooth 5.0, çok noktalı, 3,5 mm kablolu
Ses kontrolü ? Evet, entegre sesli asistan
Dahil çıkarılabilir kablo ? Evet, 3,5 mm kablo dahildir
Su geçirmez mi? Hayır

Sennheiser'ın HD 450BT kulaklıklarının tasarımı biraz minimalist ve kontroller biraz titiz olsa da, bunlar gerçekten iyi kulaklıklar. Sennheiser, birinci sınıf tasarımı veya sanatsal yeteneği ile tanınmaz, ancak müzik dinlerken kulaklıklar gerçekten oldukça başarılı

Bu özellikle 450BT bütçesi için geçerlidir. Ses sıcak ve vokaller net, bazı hoş kalın bas, alt bas ve canlı orta sesler. Oldukça kontrollü bir ses, onları dinlerken gerçekten kendi küçük dünyanızda olduğunuzu hissettiriyor.

Aktif gürültü iptali açıldığında arka planda küçük, alçak bir tıslama var ama müziğiniz çalarken bunu fark etmeyeceksiniz. Bununla birlikte, ANC'yi açmak veya kapatmak için tek bir geçiş kullanılarak ayarlanabilir değildir. Trenin alçak uğultusunu kesmede oldukça iyiydiler, ancak yüksekleri sesleri engellemekte daha az başarılıydılar.

Kulaklığın plastik yapısı, aynı zamanda hoş ve hafif oldukları anlamına gelir; bu da, özellikle çantanıza koymak için oldukça düzgün bir şekilde katlandıkları için, işe gidip gelmek için harika olmalarını sağlar. Sennheiser, ANC açıkken yaklaşık 30 saat çalmanız gerektiğini söylüyor. Bu listedeki daha pahalı kulaklıklardan çok daha iyi. Siyah veya beyaz renklerde alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN