Kodlama devri bitiyor mu? Kodlama öğrenmek artık boşa mı? Nvidia CEO'su açıkladı: Kodlama devri bitti

Kodlama devri bitiyor mu? Kodlama öğrenmek artık boşa mı? Nvidia CEO'su açıkladı: Kodlama devri bitti

Kodlama devri bitiyor mu? Kodlama öğrenmek boşuna mı? Teknoloji şirketlerinden Nvidia'nın CEO'su Jensen Huang kodlama devrinin bittiğini açıkladı...

Nvidia'nın ikonik lideri Jensen Huang, yine sarsıcı bir açıklamayla gündemi salladı. Yapay zeka teknolojilerinin yükselişiyle birlikte kodlama çağının sona erdiğini iddia eden Huang, gelecekte insanların daha faydalı işlere odaklanabileceğini belirtti.

KODLAMAYI YAPAY ZEKALAR ÜSTLENECEK

NVIDIA CEO Jensen Huang Elected to National Academy of Engineering: A Recognition of His Impact on AI and GPU Technology

Huang, gençlere kodlama öğrenme konusundaki tavsiyelerin aksine, artık bu becerinin yapay zekalı sistemler tarafından üstlenileceğini ve insanların bu alanda yoğunlaşmasının gerekli olmadığını savundu. Özellikle biyoloji ve tarım gibi alanlarda büyük potansiyel olduğunu vurgulayan CEO, bu değişimin yeni fırsatlar sunacağını öne sürdü.

Nvidia'nın CEO'su, yapay zeka devriminin herkesi birer kodlama uzmanı haline getireceğini ve bu sayede toplumsal eşitsizliklerin azalacağını dile getirdi. Ancak, Huang'ın bu görüşleri tartışmalı. Bazıları, gençlerin kodlama becerilerini edinmelerinin gelecekleri için önemli olduğunu savunurken, CEO'nun iddialarının gerçeklikten uzak olduğunu düşünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN