META yöneticisi tarih vererek açıkladı: Metaverse er ya da geç gelecek

META yöneticisi tarih vererek açıkladı: Metaverse er ya da geç gelecek

Meta'dan teknolojik gelişmeler için zaman istenirken şirketin metaverse projesi için tarih verdi. Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Angie Gifford, projenin 8-10 yıl içinde hayata geçeceğini söyledi.

Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan ve Almanya'nın başkenti Berlin’de her yıl düzenlenen IFA 2023, teknolojik cihazların sergilenmiş olduğu alanların haricinde teknolojinin önemli konularının konuşulduğu etkinliklerle kaldığı yerden sürüyor.

Dünyanın takip ettiği fuarda 'Sanal Sınırlar: Metaversenin tüketiciler, sanatçılar ve şirketler için etkileri nelerdir' konulu oturumda konuşan Meta şirketinin Avrupa, Afrika ve Orta Doğu'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Angie Gifford, metaverse projesinin geleceği üzerine açıklamalarda bulundu.

'DAHA KAPSAYICI HALE GELİYOR'

Metaversenin tek bir teknoloji olmadığına vurgu yapan Gifford, projenin internetin yeni hali olduğunu söyledi. Metaverseyi kısaca internetin 2 boyutlu halden 3 boyutlu hale gelmesi olarak tanımlayan Gifford, internet böylelikle daha kapsayıcı bir hale geleceğini anlattı.

'METAVERSE'Ü 8-10 YILDA GÖRECEĞİZ'

Programda 'metaverse'ün abartılmış bir proje olup olmadığına dair' sorulara yanıt veren Gifford, "Metaverse er veya geç gelecek. 2 yıl önce metaverse çok konuşulmuştu. Şimdi o kadar konuşulmuyor. Uzun zamandır teknoloji sektöründe çalışan biri olarak teknolojik devrimlerin hayata geçmesinin biraz zaman aldığını söyleyebilirim.

Ben Microsoft'ta da çalıştım. 90'larda Bill Gates'in güzel bir vizyonu vardı: Gates her masada bir bilgisayar olacağını söylüyordu. O zamanlar herkes bunun çılgınca olduğunu düşünüyordu. Ama şu anda burada herkesin cebinde en az 1 belki 2 tane telefon var. Yani teknoloji zaman ister ve biz metaverseyi önümüzdeki 8-10 yıl içinde göreceğiz."

ARSA ALINIP SATILIYORDU

Meta Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg'in eski adı Facebook olan şirketinin ismini Meta olarak değiştirmesi ile metaverse, dünya gündeminde en çok konuşulan konulardan biri haline gelmişti.

Konseptin dünyada popüler hale gelmesi ile metaverse platformlarında sanal arsalar satılmaya başlanmış ve pek çok kişi bu arsalara yatırım yapmıştı. Ancak geçen zaman içinde metaverse dünyadaki popülerliğini yitirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN