Meta'dan çığır açacak yapay zeka! Bu sistem sayesinde artık anlık çeviri yapılabilecek

Meta ve onun platformlarının CEO'su olan Mark Zuckerberg, ekibinin yeni geliştirmiş olduğu simültane tercüme sistemini paylaştığı demo video ile tanıttı. Videoda Zuckerberg sadece konuşulan fakat yazılamayan bir dil olan Hokkien gibi dillerin, yapay zeka destekli bu çeviri sistemi sayesinde anlık çevrilebildiğini gösterdi.

Meta, yeni geliştirmiş olduğu sistem sayesinde yapay zekalı tercümelerde çığır açmak için hazırlanıyor.

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, araştırmacı ekipleri tarafından geliştirilmiş olan Meta yapay zekalı destekli simültane tercüme sistemini tanıttı.

ÇIĞIR AÇACAK SİSTEM GELECEKTE BAŞKA DİLLERİ DE ÇEVİREBİLİR

Bu yeni yapay zeka sisteminin şuan için Hokkien gibi sadece konuşulan fakat yazılamayan dilleri anlık olarak, aynı sohbet edermiş edasıyla çevirebildiği biliniyor. Fakat bu yapay zekanın sadece konuşulan bu dilleri anlık olarak çevirebildiği göz önüne alındığında İngilizce, Fransızca ve Rusça gibi dillerin de hakkından kolaylıkla gelebileceğini düşünmek pek de yanlış olmaz.

CEO Zuckerberg, araştırma ekibinden olan biri ile yaptığı konuşmayı ise demo bir video ile Facebook hesabından paylaştı. Videoda araştırma ekibinden olan bir kişi Hokkien dilini konuşurken Zuckerberg ise İngilizce konuştu ve yapay zeka aradaki tercümeyi simültane olarak rahat bir şekilde sağladı.

MANDARİNCE SAYESİNDE ÇEVİRİLEBİLİYOR

Öte yandan bu çevirinin, sonuçta yazılamayan bir dil üzerinde nasıl yapıldığı büyük merak konusu oldu. Meta tarafından geliştirilen bu yapay zekanın bu çeviriyi nasıl yapabildiği sorusuna araştırma ekibi, Mandarin dilini temel alarak Hokkien dili ile İngilizce arasında bir köprü kurulduğunu belirtti ve böylelikle yapay zekalarının sadece konuşulan bir dili çevirebildiğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir