Musk kendisini Yahudi düşmanlığıyla suçlayan ADL'ye dava açıyor: Onlar yüzünden reklam gelirim düştü

Musk kendisini Yahudi düşmanlığıyla suçlayan ADL'ye dava açıyor: Onlar yüzünden reklam gelirim düştü

Sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, kendisini ve platformu Yahudi düşmanlığıyla suçlayan ADL'nin (İftira ve Karalama ile Mücadele Birliği) "baskısı" nedeniyle reklam verenlerin geri çekildiği iddia etti. Platformun ABD'deki reklam gelirlerinin yüzde 60 düştüğünü vurgulayan Musk, "platformunu öldürmeye çalıştıklarını ve artık dava açmaktan başka çaresi kalmadığını" söyledi.

Yeni adı "X" olan sosyal medya platformu Twitter'ı satın aldığından beri gündemden düşmeyen iş insanı Elon Musk, X hesabından antisemitizme (Yahudi düşmanlığı) karşı olduğunu açıkladı ve platformu satın almasından bu yana kaybedilen reklam gelirinden ADL'yi (İftira ve Karalama ile Mücadele Birliği) sorumlu tuttu.

Musk, X'in ABD'deki reklam gelirinin yüzde 60 oranında düştüğünü ve reklam verenlerin geri çekilmesinin en önemli nedeninin, platforma ADL'den gelen "baskı" olduğunu öne sürdü.

'DAVADAN BAŞKA SEÇENEK YOK'

NBC'nin aktardığına göre; Sosyal medyada ifade özgürlüğü ve antisemitizm konusundaki tutumunu sorgulayan bir kullanıcıya yanıt veren Musk, ADL'nin "X'i ve kendisini Yahudi düşmanlığıyla suçlayarak platformu öldürmeye çalıştığını" iddia etti.

Musk, "Bu devam ederse ironik bir şekilde ADL'ye hakaret davası açmaktan başka seçeneğimiz kalmayacak" dedi.

MUSK GELDİ NEFRET SÖYLEMİ ARTTI

ADL, Mart ayında platformu nefret söylemine karşı önlem almamakla suçlayan bir rapor yayımladı. Grubun ADL Teknoloji ve Toplum Merkezi, Yahudi karşıtı içerik nedeniyle işaretlenen gönderilerin yalnızca yüzde 28'inin kaldırıldığını tespit etti.

Geçen yıl Montclair Eyalet Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma da, Musk'ın Ekim ayında şirketi devralmasının ertesi günü platformda nefret söyleminde bir artış olduğunu ortaya koydu. İncelemelere göre, ırka ve azınlık gruplarına dahil bireyler için kaba ve düşmanca ifadeler çoğaldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN