X’te artık kimse kimseyi engelleyemeyecek: Musk’tan kullanıcılara ‘tam özgürlük’

X’te artık kimse kimseyi engelleyemeyecek: Musk’tan kullanıcılara ‘tam özgürlük’

Dünyanın en çok kullanıcı olan sosyal medya platformlarından Twitter’ı tanınamaz hale getiren Elon Musk’ın son yeniliği kullanıcıları endişelendirdi. X’ten paylaşım yapan milyarder girişimci, engelleme özelliğinin kaldırılacağını belirtti.

Geçtiğimiz yıl 44 milyar dolara satın aldığı Twitter’ı X olarak yeniden adlandıran Elon Musk, tartışmalı bir yeniliğe daha imza atacağını bildirdi. Musk, kullanıcıların istedikleri hesaplarla ilişki kurmasını engelleyen, kimi zaman zorbalık gibi durumlarda işe yarayan ‘engelleme’ özelliğinin kaldırılacağını duyurdu.

UYGULAMA MAĞAZALARINDAN SİLİNEBİLİR

Uzmanlar, engelleme özelliğinin kaldırılması veya sınırlandırılmasının uygulamanın App Store ve Google Play mağazalarından silinmesine neden olabileceğini söylerken, daha sonraki paylaşımında, Musk, "Engelleme özelliği, özel mesajlar dışında bir 'özellik' olarak silinecek" diye kaydetti ve hesapları ‘sessize alma’ işlevinin kaldırılmayacağını söyledi.

Apple, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe sahip uygulamaların kötü niyetli kullanıcıları engelleme özelliğine sahip olması gerektiğini söylüyor. Google Play Store, uygulamaların kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği ve kullanıcıları engellemek için bir uygulama içi sistem sağlaması gerektiğini savunuyor.

YENİ CEO’DAN AKTİVİSTE YANIT

Siber zorbalık karşıtı aktivist Monica Lewinsky'nin X'i "insanları çevrimiçi ortamda güvende tutmak için kritik aracı" kaldırmamaya çağıran gönderisine yanıt veren X CEO’su Linda Yaccarino, Musk'ın hareketini savundu.

Yaccarino, "X üzerinde kullanıcılarımızın güvenliği bizim bir numaralı önceliğimizdir ve mevcut engelleme ve sessize alma durumundan daha iyi bir şey inşa ediyoruz. Lütfen geri bildirimlere devam edin” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN