Musk 'parodisi'

Musk 'parodisi'

Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, profiline ‘parodi hesap’ ifadesinin konulmaması halinde taklit hesapların kalıcı olarak askıya alınacağını belirtti. Bunun üzerine çok sayıda kullanıcı isimlerini ‘Elon Musk’ olarak değiştirdi.

Sosyal medya şirketi Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk’ın, önceki gün taklit hesapları kalıcı olarak askıya alacaklarını duyurması bazı ünlü kullanıcıların da katıldığı, online bir tartışmaya dönüştü. BBC’nin haberine göre, farklı sosyal mecralara da taşan tartışmada, 2 milyon takipçili Amerikalı komedyen Kathy Griffin’in Twitter hesabı askıya alındı.

Bunun üzerinde komedyen Griffin’in de aralarında olduğu bazı kullanıcılar isimlerini Elon Musk olarak değiştirmeye başladı. Mastodon isimli uygulamadan Musk’ı hedef alan Griffin, “Elon hesabımı kilitledi. Sanırım tüm içerik moderatörleri kovulmamış” şeklinde ironik bir paylaşım yaptı. Bunun üzerine ise Elon Musk, 8 dolarlık mavi tik ücretini vermesi karşılığında Griffin’e hesabını geri verebileceğini duyurdu. Twitter’da mavi tikle ilgili olarak da ertelemeler olabileceği bildiriliyor. New York Times gazetesi yarın yapılacak ABD ara seçimleri sonrasına dek bu değişimin ertelendiğini okurlarına aktardı.

Bloomberg de Twitter’dan kovulan bazı çalışanların geri çağırıldığını bildiriyor. Musk’ın Twitter’ı 44 milyar dolara satın almasının ardından bir hafta geçtikten sonra, şirket çalışanlarının yarıya yakını işten çıkarıldı. Uygulamanın bazı kullanıcıları, Twitter’ın içerik yönetimini önemsememesinden endişe ediyor. Musk ise Twitter’ı ‘dünyadaki en güvenilir bilgi kaynağı’ yapma hedefinde olduklarını söylüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN