ABD Başkanı Joe Biden'dan Musk açıklaması: İlişkileri incelensin

ABD Başkanı Joe Biden'dan Musk açıklaması: İlişkileri incelensin

ABD Başkanı Joe Biden, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'ın, başka ülkelerle teknik ilişkisi ve işbirliğine, yanlış bir şey yapıp yapmadığına bakılmaksızın incelenmesi gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, ara seçimlere ilişkin Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenledi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.Ara seçimlere değinen Biden, "Ara seçim gençlerin rolünün küçümsenemeyeceğini ortaya koyarken, nesil değişiminin siyasi etkileri kendini gösterdi. Edison Research Ulusal Seçim Havuzu anketine göre, ABD Temsilciler Meclisi için ülke genelinde genç oylar Demokratlar için yüzde 63, Cumhuriyetçiler için yüzde 35 olduğunu gösterdi. 18-29 arasındaki seçmenler, oyların yarısından fazlasının Demokratları desteklediği tek yaş grubuydu" diye konuştu.

"Seçim sonuçları tam olarak netleşmese de Demokratlar Kongre’nin en az bir kanadında kontrolü kaybetme ihtimali yüksek görünüyor" diyen Biden, "Cumhuriyetçiler, partinin önde gelen üyelerinin Biden ve ailesini soruşturması için gerekli olan Temsilciler Meclisi kontrolünü ele geçirmeyi umuyor" ifadelerini kullandı.

"YÜKSEK ENFLASYON BEKLENEN DERECEDE FARK YARATMADI"

Biden’ın yüksek enflasyon, enerji politikası ve sınır güvenliği konusundaki onay notları büyük oranda düşerken Cumhuriyetçiler yüksek benzin fiyatları ve yüksek enflasyon oranları yüzünden atmayı umdukları farkı atamadıkları, beklenenden daha az bir farkla önde oldukları görüldü. Kürtaj hakkını tahminlerden daha fazla önemseyen seçmenler Trump'a yakın olmayan adayları desteklediler.

"İLİŞKİLERİ İNCELENSİN"

Biden, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'ın ulusal güvenlik için bir tehdit teşkil edip etmediği sorusuna ise, "Elon Musk'ın başka ülkelerle teknik ilişkisi ve işbirliğine, yanlış bir şey yapıp yapmadığına bakılmaksızın incelenmeye değer olduğunu düşünüyorum." yanıtını verdi.

"YALAN SAÇIYOR" DEMİŞTİ

ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medya platformu Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk'a dünyanın dört bir yanına yalanlar saçan bir sosyal medya platformu satın aldığını söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN