Eski First Lady MIchelle Obama’dan ikinci anı kitabı: Trump’ın kazanması bana hâlâ acı veriyor

Eski First Lady MIchelle Obama’dan ikinci anı kitabı: Trump’ın kazanması bana hâlâ acı veriyor

ABD eski başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama’nın hayatındaki zor zamanları ve nasıl bunların üstesinden gelmekle kalmayıp umutlu kaldığını anlattığı yeni kitabı ‘Taşıdığımız Işık’ (The Light We Carry) dün piyasaya çıktı.

Kitabında halen 2016 seçimlerinin sonuçlarıyla hesaplaşan eski first lady, “Başkan olarak kocamın yerini alan adamın açıkça etnik hakaretler kullandığını duymak beni derinden sarstı. Bu hala acı veriyor” dedi. Kitaba göre Michelle Obama için, kocasının 2008’deki cumhurbaşkanlığı adaylığını destekleyecek cesareti bulmak kolay değildi. Bunun getireceği kontrolü kaybetme konusunda çok korkmuş olsa da, nihayetinde, daha sonra, “Yalnızca bildiklerinize tutunarak dünyanızı küçültürsünüz. Kendinden büyüme şansını çalıyorsun” diye düşündüğünü anlattı.

Obama yeni kitabında ayrıca “Her zaman ve ne olursa olsun” dış görünüşünden nefret ettiğini belirtti. Eski ABD First Lady’si 2018’de çıkardığı “Benim Hikayem” adlı kitabının üzerine inşa ettiği yeni kitabında özellikle boyuyla ilgili güvensizlik yaşadığını açıkladı. Ayrıca pandemi sırasında “düşük dereceli” bir depresyon yaşadığını da kabul etti. Michelle Obama kitabında “Kendisini daha az iyimser hissettiğini ve gelecek hakkında makul bir şekilde düşünemediğini” de belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN