Elon Musk ABD'deki Kongre seçimleri için 'Cumhuriyetçilere oy verin' çağrısı yaptı

Elon Musk ABD'deki Kongre seçimleri için 'Cumhuriyetçilere oy verin' çağrısı yaptı

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, ABD ara seçimlerinde Kongre için Cumhuriyetçi adaylara oy verme çağrısında bulundu. Twitter'ın da sahibi olan Musk'ın çağrısı farklı kesimlerden tepki alırken ilk kez büyük bir sosyal medya platformunun başkanı bir siyasi partiyi açıkça desteklediğini kamuoyuyla paylaştı.

ABD’de 8 Kasım’da Kongre ara seçimleri yapılacak. Tesla, SpaceX ve Twitter'ın sahibi aynı zamanda dünyanın en zengin kişisi olan Musk seçimde Cumhuriyetçi adaylara oy verilmesi çağrısında bulundu. Musk'ın çağrısı bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılandı. Tarafsız bir duruş sergilemesini bekleyenler Musk'ı sert şekilde eleştirdi.

"OY VERMENİZİ TAVSİYE EDERİM"

Musk, Twitter hesabından şu ifadelere yer verdi:

Güç paylaşımı her iki tarafın da en kötü aşırılıklarını engeller, bu nedenle başkanlığın Demokratlarda olduğu göz önüne alındığında Cumhuriyetçi bir Kongre için oy vermenizi tavsiye ederim.

Musk mesajında, "Kemik Demokratlar veya kemik Cumhuriyetçiler asla diğer tarafa oy vermezler, bu nedenle aslında kimin yöneteceğine bağımsız seçmenler karar verir" şeklinde bir paylaşımda daha bulundu.

Nisan ayında da Musk, "Twitter'ın halkın güvenini hak etmesi için siyasi olarak tarafsız olması gerektiğini, bu da aşırı sağı ve aşırı solu eşit derecede üzmek anlamına geldiğini" söylemişti.

Anketler, Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu kazanma şansının oldukça yüksek olduğunu ancak Senato'nun daha çekişmeli geçeceğini gösteriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN