Netflix Şifresini Paylaşanlar Yandı! Şifreyi Paylaşanların Kaç Lira Ceza Ödeyeceği Belli Oldu

Netflix Şifresini Paylaşanlar Yandı! Şifreyi Paylaşanların Kaç Lira Ceza Ödeyeceği Belli Oldu

Film paylaşım platformu Netflix, şifresini başkalarıyla paylaşan üyelerinden daha fazla ücret almaya hazırlanıyor. Şirket bununla ilgili geliştirdiği yazılımı üç Güney Amerika ülkesinde denemeye başladı. Uygulamanın sonuç vermesi halinde bir yıl içinde tüm dünyada kullanıma sunacak.

2011 yılından bu yana ilk kez büyük sayıda abone kaybeden online film paylaşım platformu Netflix, üyeleri hane dışından kişilerle hesap paylaşımına girerlerse daha yüksek bir ücret talep eden testini başlattı. Dünya genelinde 100 milyon abonesi olan şirket, test sürümünü ilk olarak; Şili, Kosta Rika ve Peru'da test etmeye başladı. Şirket yeni düzenlemeyi yaklaşık bir yıl içinde, ABD de dahil olmak üzere küresel pazarlarda uygulamayı planladığını duyurdu.

haberici2-002.jpg

BİR YIL SONRA TÜM DÜNYADA UYGULAMAYA GEÇECEK

Şirket, abonelerin Netflix hesabını kendi hane üyeleri dışında diğer kullanıcılarla paylaşan kişilerden ne kadar ekstra ücret alacağı konusunda karar vermek için, yaklaşık bir yıl uygulamayı test edeceğini duyurdu.

Netflix Baş Ürün Sorumlusu Greg Peters yaptığı açıklamada, "Açıkçası, yaklaşık iki yıldır bunun üzerinde çalışıyoruz. Bazı test uygulamaları yapmaya başladık. İlk büyük ülke testlerini yapmaya başladık. Ancak bunu çözmek ve bu dengeyi sağlamak biraz zaman alacak." dedi.

2,99 DOLAR CEZA (YAKLAŞIK 44 TÜRK LİRASI)

Netflix, test uygulamasını sürdürdüğü ülkelerden Kosta Rika'da, şifrelerini paylaşanlardan 2,99 dolar (Yaklaşık 44 TL) ekstra ücret alıyor.

Netflix abone tabanından para kazanmanın dışında, şirket ayrıca kullanıcılara reklam destekli daha ucuz maliyetli bir plan sunacaklarını açıkladı.

haber-ici.jpg

ŞİRKET TARİHİNİN EN BÜYÜK ABONE KAYBI 200 BİN KULLANICI

Dünyanın en büyük online film platformu olan Netflix, dün yaptığı açıklamada 2011 yılından bu yana ilk kez 200 bin abone kaybettiğini duyurdu. Açıklanan bu rakam şirket tarihin en büyük abone kaybı olarak kayıtlara geçti.

Bu kayıplardan Netflix'in rakiplerinin çoğalmasının da etkisinin olduğu gözlemlendi. Netflix'in en büyük rakiplerinden biri ise dünya çapında 150 milyon kullanıcısı ile Amazon Prime olurken Disney, Hulu, HBO Max gibi popüler online film platformları da gün geçtikçe güçlenmeye devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN