Netflix'i Çoklu Kullananlara Kötü Haber Geldi! Popüler Film Paylaşım Sitesi Büyük Bir Sürprize Hazırlanıyor

Netflix'i Çoklu Kullananlara Kötü Haber Geldi! Popüler Film Paylaşım Sitesi Büyük Bir Sürprize Hazırlanıyor

Her hangi bir tanıdığınızla bir Netflix hesabının şifresini paylaşmanın güzel günleri sona eriyor gibi görünüyor. Netflix'in, yakışıklı yüzlerini ve oyunculuk becerilerini ekranda göstermek için büyük bir maaş talep eden en büyük film yıldızlarını iple çeken, sürekli güncelenen film ve TV programlarını finanse etmek için bu abonelik sisteminden daha fazlasına ihtiyacı var.

Bu durumu göz önünde bulundurursak, Netflix, iş ve akıl arasında bir orta yol bulmayı amaçlayan iki yeni özelliği test etmeyi planladığını duyurdu.

Birincisi, bir hesaba fazladan bir veya iki üye ekleme özelliği. Standart veya Premium plan aboneliği olan kişiler, kendileriyle aynı evi paylaşmasalar bile hesaplarına en fazla iki kişi ekleyebilecekler. Bir ebeveyn hesabına eklenen her 'ilgisiz' kişinin kendi kullanıcı profili, seçilmiş içerik önerileri akışı ve daha da önemlisi kendi oturum açma kimlik bilgileri olacaktır. Netflix, ilk test aşamasında bunu yapmak için belirli bir ücret talep edecek. Şili ve Peru'da 'şifre paylaşımına karşı' yaptığı testler devam ediyor.

haberici1-005.jpg

NETFLİX'İ ÇOK KULLANANLARA KÖTÜ HABER

İkinci özellik ise ilişkili verilerin hiçbirini kaybetmeden hesapları aktarma yeteneği: bu şekilde, başka birinin giriş bilgileri Netflix'e giriş yapıyorsanız ve görüntüleme geçmişiniz, kişiselleştirilmiş öneriler, Listem gibi şeyleri aktarmanıza olanak tanıyacak. Fakat bu süreçte diğer hesabınız için ödeme yapmalısınız. Bunu yapmanın yolu, Halihazırda profil için başka birinin hesabını ödünç alan bir kişi, kendisiyle ilgili tüm verileri yeni bir hesaba aktarıp belirli bir ücreti ödedikten sonra kaldığı yerden devam edebilir.

Şirket, bu planların uluslararası olarak uygulanması söz konusu olduğunda durumların değişebileceği konusunda uyarıyor. Netflix, daha geniş bir güncellemeye karar vermeden önce, yukarıda bahsedilen çözümlerin nasıl kullanıldığını kullanıcıların anlayacağı konusunda açıklamalar yapıyor.

haberici2-002.jpg

NETFLİX'İN KARARI KESİN

Geçen yıl Netflix, kullanıcılara bu hesabın sahibiyle aynı haneye mensup olup olmadıklarını soran bir doğrulama istemi göstermeye başladı. Şirketin şartlar ve hizmet sayfalarına göre, hane dışında hesap paylaşımına izin verilmez. Ancak, Netflix'in görünüşte istediği kadar katı bir şekilde uygulanmıyor. Netflix Ürün İnovasyonu Direktörü Chengyi Long, bir evin dışında şifre paylaşımının şirketin izleyicileri için "harika TV ve filmlere yatırım yapma yeteneğini" etkilediğini yazıyor. Basit bir deyişle, Netflix dürüstlüğünüzü ve abonelik paranızı size iyi içerik sunmak için istiyor ve işlerin sonunda bu durumu daha agresif bir şekilde denetlemeye hazır olabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN