OpenAI'ı Elon Musk uyarmıştı! Şimdi bir yeni uyarı da YouTube CEO'sundan!

OpenAI'ı Elon Musk uyarmıştı! Şimdi bir yeni uyarı da YouTube CEO'sundan!

Elon Musk, geçtiğimiz aylarda OpenAI CEO'su Sam Altman'a uyarılarda bulunmuştu! Şimdi bir yeni uyarı da YouTube CEO'su Neal Mohan'dan geldi...

Yapay zeka alanında öncü olan OpenAI, son zamanlarda duyurduğu Sora aracıyla büyük bir ilgi topladı. Sora, metin tabanlı içerikleri otomatik olarak videoya dönüştürebilen ve oldukça detaylı, gerçekçi videolar üretebilen bir araç olarak öne çıktı. Ancak, Sora'nın eğitiminde kullanılan kaynaklar hakkında bilinmezlikler bulunuyordu.

OpenAI'nın Sora'yı eğitirken YouTube videolarından yararlanıp yararlanmadığına dair şüpheler ortaya atılmıştı. Geçen ay yapılan bir röportajda OpenAI CTO'su Mira Murati, Sora'nın YouTube, Instagram ve Facebook gibi platformlardan yararlanıp yararlanmadığına dair net bir bilgilerinin olmadığını belirtmişti, bu da belirsizlikleri artırmıştı.

YOUTUBE CEO'SU YAPAY ZEKA ARACI SORA'YI İHLAL İLE SUÇLADI

OpenAI'dan devrim yaratan yeni teknoloji: Sora! Gerçeklik algınız alt üst olacak - Nokta Gazetesi

Bugün ise YouTube CEO'su Neal Mohan, katıldığı bir röportajda OpenAI'ın Sora aracını eğitirken YouTube videolarını kullanmışsa, şirketin hizmet şartlarını ihlal etmiş olabileceğini vurguladı. Mohan, içerik oluşturucularının platformlarında belirli beklentileri olduğunu ve bu beklentilerden birinin hizmet şartlarına uyulması olduğunu belirtti. Ayrıca, telif hakkı ihlali konusunda daha önce yaşanan tartışmalara da atıfta bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN