Sosyal medya fenomenleri mercek altında! Bakanlık peşlerinde olacak

Sosyal medya fenomenleri mercek altında! Bakanlık peşlerinde olacak

Son zamanlarda sosyal medya fenomenleri, vergi konusu sebebiyle gündemden düşmüyor! Şimdi ise sosyal medya fenomenleri yakın mercekte olacak! Bakanlık o fenomenleri tespit edecek...

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kayıp ve kaçağını önlemek amacıyla sosyal medya fenomenlerini denetleyecek yeni bir inceleme başlattı. İnternet üzerinden gelir elde eden bireyleri kontrol altına almayı hedefleyen Bakan Mehmet Şimşek, vergisini beyan etmeyenlerle ilgili bir çalışma yürütüleceğini açıkladı.

SOSYAL MEDYA FENOMENLERİNE SIKI TAKİP

sosyal-medya.webp

Bakan Şimşek, 2024 yılında vergi kayıp ve kaçağını önlemek için sıkı bir takip başlatıldığını duyurdu. Fenomenler ve içerik üreticileri arasında yer alan Instagram, Twitch, TikTok ve Facebook gibi platformlarda gelir elde eden bireylerin, kazandıkları paraları beyan edip vergilerini ödeyip ödemediklerinin inceleneceğini belirtti.

Bakan Şimşek'in konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Başta fenomenler olmak üzere, Instagram, Twitch, TikTok ve Facebook gibi sosyal medya uygulamalarından gelir elde edip, bu gelirleri beyan etmeyenler hakkında çalışma başlatıldı" ifadelerine yer verildi.

Hazine ve Maliye Bakanı, sosyal medyadaki vergi kaçakçılığına izin vermeyeceklerini vurgulayarak, gelir elde eden ancak hiç vergi mükellefiyeti bulunmayan kişilerin de tespit edileceğini belirtti. Bakan Şimşek, genellikle bu kişilerin elektronik ödeme kuruluşlarını tercih ettiğine dikkat çekerek, analizin sosyal medya uygulamalarını da içerecek şekilde genişletildiğini ifade etti.

Sosyal medya uygulamaları üzerinden içerik sağlayarak veya mal/hizmet satışı yaparak gelir elde eden kişilerin tespit edildiğini belirten Bakan Şimşek, e-Ticaret ve sosyal medya uygulamalarına yönelik yapılan analiz çalışmaları sırasında hiç vergi mükellefiyeti bulunmayan kişilerin de tespit edilerek gerekli işlemlere başlandığını aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN