Telefonları şarjdan önce bunu uygulayın! 2 kat daha fazla dayanıyor: Sakın %100’ü görmesin

Telefonları şarjdan önce bunu uygulayın! 2 kat daha fazla dayanıyor: Sakın %100’ü görmesin

Akıllı telefonları daha uzun kullanmak için mutlaka bu yöntemi deneyin. Gün boyu telefonu kullanıp şarj süresini 2 katına çıkartmak için yapılması gereken tek yöntem buymuş. Peki, telefonun şarjı nasıl daha uzun kullanılır? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Günümüzde hemen hemen herkesin elinde bulunan akıllı telefonların çabuk biten şarjları da zaman zaman büyük bir çile haline dönüşüyor. Uzmanlar telefonların şarj süresinin daha uzun kullanılabilmesi için yapılması gerekenleri tek tek açıkladı. Peki, telefonun şarjı nasıl daha uzun kullanılır? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

ŞARJ SÜRESİNİ UZATIN

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda telefonların zorunlu olmadığı sürece şarjının sıfıra kadar boşaltılmaması gerektiğini söylüyor. Modern telefonlar bu yaklaşımı gerektirmeyen lityum piller kullanırken pil hafızasını genişletmek ve pil ömrünü uzatmak için şarj sınırının %50 ile %80 arasında tutulması gerektiği belirtiliyor.

telefon-sarj-etmek.jpg

Cihazların gün içerisinde birkaç kez küçük aralıklarla şarj edilmesi gerektiğini tavsiye eden uzmanlar, kablosuz şarj ve güç modunu kullan seçeneğinin tercih edilmesi gerektiğini aktarıyor. Telefonların şarj edilme işlemi sırasında kılıfından çıkarılması gerektiğini tavsiye eden uzmanlar, cihazın düz bir yüzey üzerinde olacak şekilde bataryadan gelen ısıyı eşit şekilde dağıtarak daha yüksek verim alınacağını belirtiyor. Özellikle telefonunu gece şarj eden kişilerin bu duruma çok dikkat etmesi gerekmektedir.

TELEFON BATARYASINDA NASIL DAHA UZUN KULLANILIR?

Telefonların pil ömrünün daha uzun olması için telefon ile birlikte verilen orijinal şarj cihazlarının kullanılması gerekmektedir.

telefon-sarj.jpg

TELEFON KAÇ KEZ ŞARJ EDİLİR?

Kullanıcılar lityum pillerin sınırlı sayıda deşarj ve şarj döngüsüne sahip olduğunu gözden kaçırıyor. Telefonu sürekli olarak %100'e kadar şarj etmek ardından sıfıra düşürmek telefonların verimini de düşürmektedir. Bu durumda telefonların aktif bir şekilde deşarj olmaya başladığını fark edeceksiniz. Bu yöntem ile birlikte telefonlarınız daha hızlı şarj tüketirken pil performansını da düşürmüş oluyorsunuz. Uzmanlar telefonun her zaman %50 oranında tutulması gerektiğini belirtirken güç tüketiminin manuel olarak azaltılabileceğini otomatik parlaklık modunun ve arka plan modunun ayarlanabileceğini belirterek düşük enerji tüketiminin aktif hale getirilmesi gerektiği belirtiliyor.

sarj-yuzde-100.jpg​​​​​​​

TELEFON GECE ŞARJ EDİLİR Mİ?

Akıllı telefonların gece boyu şarjda kalmasına karşı uyarılarda bulunan uzmanlar aşırı elektrik akışından dolayı pilin zarar görebileceğini belirtiyor. Telefonların istenen sınıra ulaşması ile birlikte güç tüketimini durduracak kadar akıllı olduğu belirtilirken uzun süre şarjda kalması durumunda aşırı ısınma sorunu görülmektedir. Bu kapsamda şarj edilen telefonları kılıfından çıkartmanın önemli olduğu aktarılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN