Telefonunda Facebook, TikTok, Instagram ve Twitter yüklü olanlar dikkat! Sadece 4 ay kaldı

Telefonunda Facebook, TikTok, Instagram ve Twitter yüklü olanlar dikkat! Sadece 4 ay kaldı

AB Komisyonu, Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında, Avrupa'da faaliyet gösteren ve daha sert kuralların uygulanacağı büyük dijital platform ve arama motorları listesini belirlediğini duyurdu. Ayrıntılar haberimizde...

AB Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında, Avrupa'da faaliyet gösteren ve daha sert kuralların uygulanacağı büyük dijital platform ve arama motorları listesi belirlendi. 

İŞTE O PLATFORMLAR

platform

Sosyal medya platformları: Alibaba, Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, TikTok ve Twitter gibi çok büyük çevrim içi platformlar.

Arama motorları: Bing ve Google gibi çok büyük arama motorları.

E-ticaret platformları: Amazon ve Zalando gibi büyük e-ticaret platformları.

Uygulama mağazaları: Apple App Store ve Google Play Store gibi büyük uygulama mağazaları.

İçerik paylaşım platformları: YouTube ve Wikipedia gibi büyük içerik paylaşım platformları.

Bu büyük dijital platformlar, Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında daha sert kurallar ve düzenlemelere tabi tutulacaklar. Bu düzenlemeler, kullanıcı güvenliğini ve veri korumasını artırmayı, rekabeti teşvik etmeyi, platformlar arası adaleti sağlamayı ve online ortamın daha şeffaf ve kullanıcı dostu hale gelmesini hedeflemektedir.

SIKI ŞEKİLDE DENETLENECEK: CİROLARININ YÜZDE 6'SI KADAR PARA CEZASI

Belirlenen 19 platform, açıklamada belirtildiği gibi, 4 ay içinde Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamındaki yeni yükümlülüklere uymak zorunda kalacaklar. Bu yeni kurallar çerçevesinde, platformların dezenformasyonu sınırlamaları, yasa dışı içeriği hızlı bir şekilde kaldırmaları, reşit olmayanları daha iyi şekilde internet ortamında korumaları, risk değerlendirmesi yapmaları, riskleri azaltıcı adımlar atmaları ve dış denetimlere tabi tutulmaları gibi kurallara uymaları gerekecek.

AB, dijital platformları daha sıkı bir şekilde denetleyecek ve kural ihlalinde bulunan platformlara küresel cirolarının yüzde 6'sına kadar para cezaları uygulayabilecek. Bu önlemler, kullanıcı güvenliğini artırmayı, yasa dışı içeriğin yayılmasını engellemeyi ve platformların daha şeffaf ve sorumlu bir şekilde faaliyet göstermelerini sağlamayı hedeflemektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN