Telefonunu Bu Şekilde Şarj Edenlere Kötü Haberimiz Var! İşte Telefona Büyük Zararlar Veren O Hata

Telefonunu Bu Şekilde Şarj Edenlere Kötü Haberimiz Var! İşte Telefona Büyük Zararlar Veren O Hata

Akıllı telefonlar artık herkes için vazgeçilmez hale geldi. Bir zamanlar yalnızca aramalar ve SMS'ler için kullanılıyorlardı, ancak şimdi her gün gerçekleştirdiğimiz çok sayıda çeşitli eylemler için ihtiyaçlarımız arasında yer alıyorlar. Onları çalar saat, müzik çalar ve tabii ki internette gezinmek için kullanıyoruz. Yani artık akıllı telefonların neredeyse yapamayacağı hiçbir şey yok.

CİHAN GÖKMEN

Bu durum cep telefonumuza özel olarak dikkat göstermemiz gerektiği anlamına gelir. Aslında akıllı telefonlar oldukça pahalı ürünler ve kesinlikle onları hiçbir şekilde mahvetmek istemiyoruz. Bu yüzden onları kullanırken aynı zamanda korumamız da gerekiyor.

Bugün, bizim için çok uygun olabilecek basit bir numarayı göstererek, akıllı telefonlarımızın ömrünü uzatmaya yardımcı olabilecek bazı tavsiyelerde bulunacağız. Telefonunu belirli bir şekilde şarj edenler için kötü bir haber var, fakat bundan kaçınmanın kolay bir alternatifi var.

AKILLI TELEFONUN ÖMRÜNÜ UZATMAK İÇİN BASİT BİR İPUCU

Akıllı telefonlar, özellikle biraz eski modellerse, oldukça hızlı bir şekilde şarjı tüketme eğilimindedir . Aslında çok sayıda şarj döngüsünden sonra pil biraz daha az şarj tutmaya başlar ve bu da hızlı bir deşarja yol açar.

Bu nedenle sık sık kendimizi sürekli olarak telefonu elektrik prizine takarken buluyoruz. Birçoğumuz da fişe takar ve sonra bütün gece takılı bırakır. Bunun teorik olarak hiçbir yan etkisi olmaması gerekir, ancak bir sorunun ortaya çıkabileceği belirli bir durum vardır.

haberici.jpg

TELEFONUNU BU ŞEKİLDE ŞARJ EDENLER İÇİN KÖTÜ HABERİMİZ VAR.

Telefon kılıfını çıkarmadan telefonu şarj edersek olası bir yanlış anlama oluşur. Garip gelebilir, ancak kılıf, şarj olurken telefonunuza zarar verebilir.

Bunun nedeni, telefonu şarj ederken sıcaklığının biraz artmasıdır. Bu aşırı sıcaklık, telefon açık olduğu durumlar dışında, genellikle çevredeki ortama sorunsuz bir şekilde dağılır. Bu durumda kapak ısıyı tutar ve mükemmel bir şekilde dağılmasına izin vermez. Bu durum daha sonra cihaza zarar verebilir.

Teorik olarak, çoğu modern telefonda bu sorun olmamalıdır, ancak biraz daha eski bir telefonumuz varsa, telefon kılıfı ile beraber şarj doldururken sorun yaşayabilirsiniz. Bu durumda bu basit ipucunu dikkate alalım ve en azından telefonu gece şarj ettiğimizde ve ardından saatlerce güce bağlı tuttuğumuzda telefon kılıfını çıkarmaya özen gösterelim.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN