Telefonunun markası Samsung, iPhone, Huawei ve Xiaomi olanlar dikkat! Duyuru yapıldı: Tamamen değişiyor

Telefonunun markası Samsung, iPhone, Huawei ve Xiaomi olanlar dikkat! Duyuru yapıldı: Tamamen değişiyor

Düna üzerinde milyonlarca insanın kullandığı akıllı cep telefonları son zamanlarda sık sık yeni modelleriyle gündeme gelmeye devam ediyor. Dünyanın dört bir yanından kullanılan cep telefonlarında yeni gelişme gündeme geldi. Cep telefonlarında zam haberi gündemde yer aldı. Telefon almak için bekleyen vatandaşlar kendini telefoncuda buldu. Zam gelmeden harekete geçin. İşte tüm detaylar...

TELEFON FİYATLARINDA ZAM BEKLENTİSİ

Dünya üzerinde neredeyse her geçen gün gelişen teknolojinin en kullanışlı ürünlerinden birisi olan cep telefonu hayatın olmazsa olmazlarından birisi haline geldi. Teknoloji devrinde büyük bir yer edinen cep telefonları iletişim devri için de bir o kadar büyük bir yer edinmeyi başardı.

Birbirinden ünlü markaların yer aldığı cep telefonu dünyasında yeni zamların geleceği iddia ediliyor. Yapılan açıklamalara göre iPhone, Huawei ve Samsung marka cep telefonlarında yeni zam duyurusu geldi.

Beklenen zam ile birlikte telefon fiyatlarında büyük bir artış olacağı tahmin ediliyor. İşlemci pazarının en büyük isimlerinden birisi olan ARM işlemci telif hakkı nedeniyle zam yapılacağı bilgisi paylaşıldı. Bu zammın ise telefon fiyatlarına yansıması bekleniyor.

198180.jpg

ARM'DEN YENİ HEDEF

Akıllı cep telefonlarında beklenen zammın yakın bir zaman içerisinde geleceği tahminler arasında yer aldı. ARM şirketinin gelirinde büyük bir artış yaşanacağı da konuşuluyor. ABD'de borsaya açılması sonucunda 8 milyar dolarlık bir hedef belirleyen ARM şirketinin çip tasarımı ile birlikte yüksek fiyatlı akıllı telefonlarda cebine alacağı gelirin büyük bir oranda artış göstermesi bekleniyor. ARM'nin işlemci tasarımı için talep ettiği tutar karşılığında akıllı cep telefonlarının da fiyat artışı yaşaması bekleniyor.

qsn7ognvnjtpocloxltgny7ja0bf25da-body.jpeg

İŞLEMCİ TELİF HAKKI CEP TELEFONUNA YANSIYACAK!

Belirtilen zamlar ile birlikte Qualcomm, MediaTek, Unisoc, Samsung ve Xiaomi gibi birbirinden büyük firmaların yaşanan zam duyurusundan haberdar oldukları bilgileri alındığı belirtiliyor. İşlemci pazarının yüzde 95'lik kısmını elinde tutan ARM'nin politika üzerinden yapacağı değişikliğin markalara nasıl bir etki sağlayacağı ise gündemde yer aldı.

Üreticiler telefonlarında genel olarak Qualcomm ve MediaTek imzalı işlemcilere yer veriyor. İşlemcilerin fiyatında artış yaşanması ile birlikte telefon fiyatlarında da artış bekleniyor. ARM'nin güncel politikasının üzerine kendi çip tasarımlarına yönelik gelişmeler sağlayabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN