Telefonunuz Dinleniyor Olabilir! Cep Telefonunuzun Dinlenmesini İstemiyorsanız Bu Uygulamayı Kapatın

Telefonunuz Dinleniyor Olabilir! Cep Telefonunuzun Dinlenmesini İstemiyorsanız Bu Uygulamayı Kapatın

Birçoğumuz mahremiyetimize özellikle önem veriyoruz ve olması gerektiği gibi ne pahasına olursa olsun onu savunmak istiyoruz. Ancak, özellikle akıllı telefonlarının hayatımızdaki varlığı nedeniyle, bu hedefe ulaşmanın artık ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyoruz. Son zamanlarda artış gösteren sanal dolandırıcılar cep telefonlarımıza kadar girdi. Peki sizin telefonunuz ne kadar güvenli?

Cep telefonları bizler için oldukça kullanışlı ve verimli olmasına rağmen, bazen dolandırıcıların tuzaklarını gizleyebiliyor. Ve tam da bu nedenle, sonuçlardan kaçınmak için onları derinlemesine öğrenmeliyiz. Özellikle akıllı cihazımızda gizli kalmasını istediğimiz verileri ifşa edebilecek çeşitli uygulamaları ve işlevleri tam olarak araştırmalıyız.

AKILLI TELEFONDA GİZLİLİĞİMİZİ KORUMANIN YOLLARI NELER?

Bu haberimizde bahsettiğimiz ve gizliliğimizi riske atabilecek uygulama uzun zamanıdır birçok iPhone sahibinin kullandığı ve çok yaygın olan bir uygulamadır. Aynı zamanda başlangıçta bir kullanıcı tarafından keşfedilen bir hata nedeniyle ortaya çıkan bu uygulama tamamen güvenli olmayabilir. Yani kısacası Face Time'da kullanıcıların arama yapmadan önce bile, iletişimi kabul etmeden karşı tarafın ne söylediğini duyma olasılığı vardır. Bu, verilerimizi bilmek isteyenler ve bize ait olan bilgileri yakalayabilmek için cevap vermeyeceğimiz bir çağrı başlatmanın yeterli olacağı anlamına geliyor.

haberici.jpg

İPHONE SAHİPLERİ BU ADIMA DİKKAT!

Gizliliğimizi korumak istiyorsak uygulayabileceğimiz birkaç güncelleme var. Ve Apple, işleyişin ana hatlarıyla belirttiğimiz hatayı durdurmanın yolunu gösterdi. Bunun için, Ayarlar'da, Face Time sesinde aramaları koruyacak belirli bir güncelleme bulunuyor.

Fakat bu özelliği devre dışı bırakmak yalnızca ilk adım olabilir. Daha önce de belirtildiği gibi, güncelleme sizi bu sorundan koruyabilir. Ancak %100 emin değilsek Face Time'ı çok basit bir şekilde kapatabiliriz.

GÜNCELLEMELERİ MUTLAKA YAPIN!

Ayarlar'a giderek, Face Time uygulamasına tıklayın ve devre dışı bırakma seçeneğine tıklayın. Bu nedenle, başkalarının aramalarımızı ve yaptığımız konuşmaları dinlemesini istemiyorsak, bu yolu deneyebiliriz. Tabii ki iPhone sahipleri için bu mükemmel bir durum değil. Ayrıca, yeni modellerde bu sorun ortaya çıkmamalı ama çoğumuz yıllardır aynı cep telefonuna sahip olduğumuz için bize ait olan bilgilerin ve verilerin hiç kimsenin eline geçmemesi adına önlemler almak istiyoruz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN