TikTok için kritik uyarı: Sizi dinleyebilir!

TikTok için kritik uyarı: Sizi dinleyebilir!

Çekya'dan, dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan TikTok için kritik bir uyarı geldi. Uyarıda, TikTok uygulamasının bulunduğu cep telefonu gibi cihazlarda, kritik iletişim ya da alt yapı sistemlerinin dinlenebildiği belirtildi.

Çekya Ulusal Siber ve Bilgi Güvenliği Ajansı (NUKIB), Çin'in dünya genelinde kullanılan sosyal medya platformu TikTok uygulamasının oluşturacağı olası tehlikelere ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, söz konusu uygulamanın kullanıldığı cihazlar üzerinden kritik önem arz eden alt yapı sistemleri ve iletişim unsurlarının dinlenebildiği uyarısında bulunuldu. Söz konusu uygulamanın geniş kitlelerce kullanıldığına işaret edilen açıklamada, kullanıcılardan bu durumu göz önünde bulundurmaları istendi.

İÇİŞLERİ ÇALIŞANLARI KULLANAMAYACAK

Öte yandan, Çekya İçişleri Bakanı Vit Rakusan da basına yaptığı açıklamada, bakanlık bünyesinde çalışanların söz konusu uygulamayı cep telefonları ya da benzer aygıtlarda kullanamayacağını bildirdi.

TikTok'a yönelik güvenlik kaygıları daha önce de farklı ülkelerde gündeme gelmiş, ABD, Avrupa Birliği kurumları ve Kanada'da kamu kuruluşlarında çalışanların bu uygulamayı kullanması yasaklanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN