TikTok uygulaması nedir? Nasıl kullanılır?

TikTok uygulaması nedir? Nasıl kullanılır?

TikTok, kullanıcıların mobil cihazlar veya web kameraları tarafından çekilen 15 saniyelik videolar oluşturmasına, izlenmesine ve paylaşmasına olanak tanıyan popüler bir sosyal medya platformudur.

Müzik ve ses efektlerine ayarlanmış ilginç kısa videoların kişiselleştirilmiş akışlarıyla, uygulama bağımlılık yaratan kaliteye ve yüksek düzeyde etkileşime sahiptir.

Hem amatör hem de profesyonel içerik yaratıcılar, videolarına filtreler, arka plan müziği ve çıkartmalar gibi efektler ekleyebilir, içerik üzerinde işbirliği yapabilir ve farklı konumlarda bile bölünmüş ekran düet videoları oluşturabilir. Peki, tik tok uygulaması nedir? nasıl kullanılır?

TİKTOK NEDİR? NASIL KULLANILIR?

Tiktok uygulamasını kullanması oldukça kolaydır. Sizler için aşağıda listelendi.

TİKTOK'U KULLANMAYA BAŞLAMA

TikTok'un ana özelliği, kullanıcıların dudak senkronizasyonu yaparken, dans ederken ve skeç yaparken kendi videolarını kaydedebilmeleridir. Bir video en fazla 15 saniye uzunluğunda olabilir, ancak toplam 60 saniyeye kadar kayıt için birden çok klibi birbirine bağlayabilirsiniz.

Son zamanlarda TikTok, çoğu kullanıcı için süre sınırını 3 dakikaya çıkardı. Kullanıcılar, uygulamanın dışında kaydedilen daha uzun videoları da yükleyebilir. TikTok ayrıca video düzenleme ve özelleştirme araçlarına sahiptir. Kullanıcılar, videolarına eklemek için bir şarkı, efekt, filtre ve sesli alıntı kitaplığına erişebilir.

TİKTOK'TA GEZİNME

Uygulamanın nasıl çalıştığını görelim. TikTok'u açtığınızda, altta bir menü çubuğu göreceksiniz.

Uygulamanın aşağıdaki beş sayfanın her birine kısayolları vardır:

  • Ana Sayfa: Aralarında geçiş yapabileceğiniz iki feeds gösterir: Takip Edilen ve Sizin İçin.
  • Keşfedin: Trend olan hashtag'lerle etiketlenmiş TikTok videolarını sık sık görüntüleyin.
  • Video Oluştur: Yakalama ekranını açar ve video çekmenizi sağlar.
  • Gelen Kutusu: Videolarınızla ilgili tüm etkinlikleri görün. (DM'lerinize erişmek için zarfa dokunun).
  • Profil: Sizin ve diğer kullanıcıların görebileceği profiliniz. Bazı bölümler özel olabilir.

TİKTOK VİDEOLARINI İZLEYİN

Basitçe söylemek gerekirse, TikTok videoları tıpkı Vine veya Instagram'daki videolar gibi ekranda dikey olarak görüntülenir. "Beğen" ile aynı "Kalp"i kullanarak onlarla etkileşim kurabilirsiniz. TikTok uygulamasını indirip açtıktan sonra, Sizin İçin sayfasında önerilen videoları hemen göreceksiniz.

Takip ettiğiniz bir sayfaya gittiğinizde takip ettiğiniz kullanıcıların videolarını izleyebilirsiniz. Takip ettiğiniz kullanıcı ister arkadaşınız, ister popüler bir TikTokker olsun. Her iki tarafta daha fazla yeni video görmek için yukarı kaydırın veya Ana Sayfa'ya dokunun.

Anahtar sözcükleri ve hashtag'leri kullanarak videoları aramak için Ara'ya da dokunabilirsiniz. Video içinde, duraklatmak için ekrana dokunabilirsiniz. Ayrıca, profilini görüntülemek için kullanıcının simgesinin sağına bakın. Ayrıca sağ tarafta videoya eklenen "kalp" sayısını ve yorumların yanı sıra paylaşım seçeneklerini de göreceksiniz.

TİKTOK VİDEOSU OLUŞTURUN

Videonuzu paylaşmaya hazır olduğunuzda, ana ekranın altındaki Video Oluştur düğmesine ve ardından Kaydet düğmesine tıklayın. Bu kulağa basit geliyor ama çok çalışma gerektiriyor. YouTube'da öğreticiler aramak, bir TikTok videosu oluşturma sürecinin çoğu kullanıcı için ne kadar yoğun olduğunu gösterir. Bunun nedeni, kayda tıklamadan önce uygulanacak sesleri, efektleri ve filtreleri bulabilmenizdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN