TikTok'tan ABD'ye dava: 19 Ocak 2025'e kadar satılacaktı

TikTok'tan ABD'ye dava: 19 Ocak 2025'e kadar satılacaktı

TikTok'un Çinli sahibi ByteDance, uygulamanın ABD'de yasaklanması ve satılmasını zorunlu kılan yasanın iptali için dava açtı.

TikTok ve Çinli sahibi ByteDance, ABD'de TikTok'un satılamaması durumunda uygulamanın yasaklanmasını öngören yeni yasanın iptali için dava açtı. Bu yasa, Başkan Joe Biden tarafından 24 Nisan'da imzalandı ve ByteDance'e uygulamayı 19 Ocak 2025 tarihine kadar satma zorunluluğu getiriyor.

ABD'nin popüler kısa video uygulaması TikTok ve sahibi ByteDance, Columbia Bölgesi temyiz mahkemesinde açtıkları davada, yasanın anayasal hakları ihlal ettiğini savunuyor. Şirketler, yasanın ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu ve Kongre'nin ilk kez bir platformu ülke çapında kalıcı olarak yasaklama yoluna gittiğini belirtti.

'YASAL OLARAK MÜMKÜN DEĞİL'

Reuters'ta yer alan habere göre; dava dosyasında, TikTok'un satışının "ticari, teknolojik ve yasal olarak mümkün olmadığı" vurgulanarak, bu yasanın pratikte uygulanabilir olmadığına dikkat çekildi. Şirketler, yasanın sadece TikTok'u hedef almasının da haksız bir uygulama olduğunu öne sürüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN