NATO zirvesi için kapatılacak yollar

NATO zirvesi için kapatılacak yollar

Ankara'da düzenlenecek NATO Zirvesi nedeniyle Valilik bazı yolların kapatılmasına karar verdi.

Ankara Valiliği, 7-8 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek NATO Zirvesi kapsamında kent genelinde güvenlik ve trafik önlemlerinin artırıldığını duyurdu. Zirve güvenliğinin sağlanması ve kamu düzeninin korunması amacıyla bazı yollar araç trafiğine kapatılacak, belirlenen güzergahlarda park yapılmasına izin verilmeyecek.

Valilik açıklamasına göre, zirve toplantılarının gerçekleştirileceği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresinde 7 Temmuz Salı günü saat 07.00’den 8 Temmuz Çarşamba günü 23.59’a kadar çeşitli cadde ve bulvarlarda trafik düzenlemesi uygulanacak.

BAZI YOLLAR TAMAMEN KAPATILACAK

Bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı Bulvarı, Cumhurbaşkanlığı Caddesi, Alparslan Türkeş Caddesi, Beştepe Caddesi, Söğütözü Caddesi ve Bahriye Üçok Caddesi’nin tamamı ile belirlenen bazı güzergahlar araç trafiğine kapatılacak.

Ayrıca kapatılacak yollara araç park edilmesine izin verilmeyecek, park halindeki araçlar ekipler tarafından kaldırılacak.

KONUK HEYETLERİN GÜZERGAHLARINDA DA ÖNLEM

Zirveye katılacak devlet ve hükümet başkanları ile heyetlerin kullanacağı güzergahlarda da geçici trafik düzenlemeleri yapılacak.

Ankara Çevre Yolu’nun belirli bölümleri, Özal Bulvarı, İsmet İnönü Bulvarı, Ankara Bulvarı, Anadolu Bulvarı, Cinnah Caddesi, Çankaya Caddesi ve bazı merkezi güzergahlar, konvoy geçişleri sırasında trafiğe kapatılacak.

Çankaya ve Yenimahalle ilçelerinde de bazı cadde ve sokaklarda aynı uygulamalar geçerli olacak.

SÜRÜCÜLERE ALTERNATİF GÜZERGAH UYARISI

Valilik, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için seyahat planlarını bu düzenlemeleri dikkate alarak yapmaları çağrısında bulundu.

Mevlana Bulvarı, Anadolu Bulvarı, Atatürk Bulvarı ve Ankara Bulvarı’nı kullanacak sürücüler için farklı alternatif güzergahlar belirlendi. Yetkililer, sürücülerin trafik işaretleri ve yönlendirme levhalarına uymalarını istedi.

Kapalı yollar ve alternatif güzergahlara ilişkin detayların Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın internet sitesinden takip edilebileceği bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN