TOGG ne kadar yakacak?

TOGG ne kadar yakacak?

Yerli otomobilimiz TOGG hakkındaki gelişmeler gündemdeki sıcaklığını koruyor. 7 Bölgede 20 deneyim merkezi kurulurken ilk merkez İstanbul’da açıldı. Deneyim merkezinde TOGG’u yakından görmek isteyen vatandaşlar dijital özelliklerini de inceleme imkanı bulacak. TOGG’un seyahat maliyeti de açıklandı. İşte TOGG hakkında merak edilen detaylar…

Gemlik'te yer TOGG üretim fabrikası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen tören ile seri üretime başladı. Üretim bandına indirilen TOGG için ilk deneyim merkezi İstanbul'da açıldı.Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda düzenlenen tören ile seri üretime başladı. TOGG hakkında araştırmalar devam ederken seyahat için ne kadar yakıt tükettiği de açıklandı. İşte TOGG hakkında merak edilen detaylar…

İNCELEMEYE AÇILACAK

7 bölgede toplam 20 deneyim merkezi kurulurken ilk açılış İstanbul'da gerçekleşti. Togg'un C-SUV modelini yakından görmek isteyen vatandaşlar deneyim merkezlerinde aracın dijital ekranlarını ve kokpit bölümünü de inceleme şansı yakalayacak. İstanbul Zorlu Center'da açılan deneyim merkezinden sonra Adana, Ankara, Gemlik ve İzmir'de de deneyim merkezleri açılacağı duyuruldu. Deneyim merkezlerinde araçları incelemek isteyen vatandaşlar yetkililerden araç hakkındaki detayları öğrenebilecek. Vatandaşlara TOGG ve SUV otomobil arasındaki farklarda anlatılacak.

TOGG yakıt tüketimş

TOGG'UN SEYAHAT MALİYETİ NE KADAR?

İstanbul'dan Çeşme'ye 12 dakikalık bir şarj bile ulaşabilen TOGG araçların yakıt maliyeti merak ediliyor. TOGG araçlar ile 4 saat 43 dakikalık bir sürüş deneyimi yaşayan vatandaşlar için 284 TL 51 kuruşluk bir maliyet ortaya çıkıyor. 1.6 motor benzinli SUV model araç ise aynı sürede toplam 936TL 52 kuruş yakmaktadır.

İSTASYONLAR ARTIYOR

Türkiye'nin ilk yerli otomobili için altyapı çalışmaları da devam ediyor. Bu kapsamda araçları şarj etmek için gerekli olan şarj istasyonları kurulacak. Togg markası Trugo’yla 1.500 hızlı şarj istasyonu çalışmaları devam ediyor. Araç ve nüfus yoğunluğunun çok olduğu bölgelerde 25 kilometrede bir istasyon kurulma kararı alınırken daha seyrek olan yerlerde ise 50 kilometre yarıçapı baz alınarak istasyon kurulumu yapılacak. Kurulan istasyonlarda ise 2 soket yer alacak. Yani 3.000 araç aynı anda şarj edilme imkanı yakalayabilecek.

TOGG istasyon ağı

Şu anda Türkiye'de toplam 4 bini aşkın şarj istasyonu bulunmaktadır. Bunlardan 1500 tanesi özel kullanımda olan şarj istasyonlarının çoğu AC (22 kWh-normal şarj) konumunda bulunuyor. Yasal düzenleme kapsamında site ve AVM'lerin otoparkında zorunlu olarak kullanılan şarj istasyonlarının yaygınlaştırılması için apartmanlara da izin verilecek. Apartmanlarda şarj istasyonu kurulabilmesi için oy birliğine ihtiyaç duyuluyor. TOGG araçlarla birlikte yapılacak olan düzenlemeler kapsamında çoğunluğun kararına bakılarak apartmanlara istasyon kurulumu yapılabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN