Tesla Togg'dan daha ucuz çıktı

Tesla Togg'dan daha ucuz çıktı

Dünyanın en zengin iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla markasına ait elektrikli araçlarının fiyatları ülkeden ülkeye değişiyor. Araştırmada fiyat makası 60 bin dolara kadar çıkıyor. Tesla’nın en ucuza satıldığı Çin’deki fiyatıysa yerli otomobil Togg’un tahmini fiyatından ucuz.

Tesla’nın dünya çapında popüler olan Model Y aracı, bu yıl en çok satan ilk beş arasında yer alıyor. Model Y, bu başarıyı yakalayan tek elektrikli otomobil. Aracın fiyatları da ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor. Aracın bir ülkedeki fiyatı, başka bir ülkedeki fiyatının iki buçuk katı kadar olabiliyor.

Bloomberg’ün haberine göre aracın en ucuz olduğu yer 288 bin 900 yuanla (40 bin 500 dolar) Çin. Aracın en pahalı olduğu yerse 142 bin 471 Singapur dolarıyla (103 bin 800 ABD doları) Singapur. Bu fiyat vergi öncesi fiyat yani bu rakam daha da yükselebilir. Singapur’da bir Tesla satın almanın bir apartman dairesi almak kadar maliyetli olabileceği belirtiliyor. Ülkede trafik akışını kontrol etmek amacıyla sınırlı sayıda araca izin verildiği için araç fiyatları diğer ülkelere göre çok yüksek.

Ajansa konuşan stratejist Seth Goldstein, konuyla ilgili şunları dedi: “Otomobiller, Çin ve Avrupa’ya kıyasla daha yüksek vergiler, harçlar ve kayıt ücretleri nedeniyle Singapur ve İsrail gibi yerlerde genellikle daha pahalı. Arz ve taleple piyasadaki rekabet düzeyi de fiyatlamayı etkiliyor.”

BELLİ OLMASA DA TOGG'UN TAHMİNİ FİYATI 908 BİN TL

Yerli elektrikli otomobil Togg’un fiyatıysa henüz belli değil ama 900 bin TL civarında olabileceği tahmin ediliyor. Bu da yaklaşık 48 bin 500 dolar yapıyor. Meclis’te kabul edilen önergeyle, motor gücü 160 kW’ı, vergisiz fiyatıysa 700 bin TL’yi geçmeyen elektrikli araçlardan alınacak ÖTV oranı yüzde 10 olarak belirlenmişti. Bu düzenlemenin Togg için getirildiği düşünülmüştü.

Uzmanlara göre Togg’un satışa sunacağı ilk model C-SUV’un vergisiz fiyatının maksimum 700 bin TL olduğu göz önüne alındığında, bu fiyatın üzerine yüzde 10 ÖTV ve yüzde 18 KDV eklendiğinde 908 bin TL’lik bir fiyat çıkıyor. Hesaba göre Togg'un fiyatı Çin'deki Tesla'nın fiyatını geçiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN