Çılgın mucit Tesla'ya öyle bir şey yaptı ki... Hiç şarj istasyonuna girmeden 3 bin kilometre gitti! İşte Çığır açacak o icat

YouTube'da çılgın projeleriyle bilinen bir mühendis, geçen yıl Tesla aracına 3 adet jet motoru takmasının ardından yine çok çılgın ama mantıklı olan bir fikir ile çıkageldi. Çılgın projeleriyle tanınan ve hem teknoloji hem de bilime oldukça merakı olduğu bilinen bu adam, yepyeni projesiyle "Aynısını ben de düşünmüştüm!" dedirtti. Projesini ise kayda alarak YouTube hesabında böyle yayınladı.

BARAN BEKİ | KARAR

Tesla Model S aracını bir deney faresi olarak kullanan ve aynı zamanda da meraklı bir mühendis olan YouTuber bu kez de yapmış olduğu projesiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Elektrikli aracının bataryalarına işkence etmek için en uçuk ve en çılgın fikirlerle çıkagelen bu YouTuber, yaptığı yeni projesinde muhtemelen sizin de elektrikli araçlar için düşündüğünüz bir fikri hayata geçirdi.

jenerator.jpg

ELEKTRİKLİ ARACINA JENERATÖR YERLEŞTİRDİ

Çılgın YouTuber bu sefer portatif bir jeneratörü alarak aracının arkasına yerleştirdi ve şarj istasyonunda durmasına gerek kalmadan yolculuk yaptı. Yeni projesinde 1 milyonun üzerinde aboneye sahip olan Warped Perception YouTube kanalı, Tesla aracının bagaj kısmını modifiye ederek portatif jeneratörün oturmasını sağladı. Yakıt tankını ise normalde elektrikli araçlarda bagaj olarak kullanılan ön taraftaki kaput bölmesine yerleştirdi.

cordless-kablosuz-tesla.jpg

PROJENİN ADI 'KABLOSUZ'

Aracını bir kez daha kesip biçen mühendis bu projesine Cordless yani "Kablosuz" ismini verdi aynı zamanda da aracına bu kelimenin yazdığı da bir plaka taktı. Kullanıcıların Kablosuz Tesla Versiyon 1 olarak da adlandırdığı bu aracı test etmek için ise Warped Perception, 1800 mil (2900 kilometre) uzunluğunda bir yolculuk düzenledi.

jeneratorlu-tesla-model-s-gidiyor.jpg

HİÇBİR ŞARJ İSTASYONUNDA DURMADAN TAM 2964 KİLOMETRE GİTTİ

Yolculuğunda yer yer sorunlar yaşayan YouTuber, jeneratörünün verimsiz olmasından kaynaklı da düşük hızda gitmek zorunda kaldı. Hatta hızının düşük olması sebebiyle bir polis tarafından da çevrildi. Ancak pes etmeyen cesur batarya katili, yolculuğunu tamamlamayı başardı ve toplamda şarj istasyonuna uğramadan tam 1842 mil (2964 kilometre) yol gitti.

Hiçbir şarj istasyonunda durmayan adam, portatif jeneratörünü neredeyse tüm yolculuğu boyunca günde 24 saat çalıştırdığını belirtirken yolculuğunun sonunda ise elde etmiş olduğu verilerden yola çıkarak yaptığı hesapları izleyicilerine gösterdi. Verilerde ise Kablosuz Tesla'nın yaklaşık 3,78 litre başına 5.4kW enerji ürettiğini belirtti.

tesla-model-s-polis-cevirdi.jpg

KAĞIT ÜZERİNDE MÜKEMMEL GÖRÜNEN ŞEYLER PRATİKTE ÖYLE DEĞİL

Öte yandan, elektrikli bir araca jeneratör bağlayarak teoride sınırsız bir şekilde yol gidebilme şansınız olsa da pratikte işler öyle gitmeyebiliyor. YouTuber'ın denemesinden de anlaşılabileceği üzere, jeneratörü bir şekilde aracınıza koysanız bile bir sorun çıkmadan yüksek hızlarda seyahat edemeyebilirsiniz. Büyük olasılıkla da benzinle çalışan jeneratörünüzün harcadığı yakıt göz önüne alındığında, jeneratörünüz gereken verimi sağlayamayacaktır.

Bir diğer olasılıkta da muhtemelen jeneratörünüz hem çok ses çıkardığından hem de havayı çok kirlettiğinden kötü sözler işiteceksiniz. Fakat teoride müthiş bir fikir değil mi?

youtuber-teslasina-jenerator-bagladi.jpg

İSTENİLENİ TAM OLARAK BAŞARAMADI

Teknik açıdan olaya bakıldığında, günümüzde bu sistemin verimli olarak kullanılabilmesi pek mümkün gözükmüyor. Kablosuz Tesla Versiyon 1'de de görülebileceği üzere jeneratörün bataryaları yeteri kadar hızlı şarj edemediği rahatlıkla fark edilebiliyor üstelik bu araç şarj olurken çevredekileri de çok rahatsız ediyor. En kötü durumdaki bir otomobil bile bu kadar ses çıkarmazken muhtemelen o en kötü aracın bile uygun koşullarda, bu mesafeleri gidebilmesi için gereken yakıt da benzin deposu delik değilse bu aracınkinden daha az olacaktır. Sosyal medyadaki bir iddiaya göre ise yapılan bu deney/proje bir elektrikli araca neden sahip olunmalıdır sorusunun tam olarak bir anti-tezi.

Bu projesini geliştirmeyi düşünen YouTuber, projesinin geliştirilmesiyle mevcut sorunlarını gidereceğini ve aslında çok mantıklı bir fikirmiş gibi görünen bu düşünceyi hayalden gerçeğe dönüştürebileceğine inanıyor. Peki siz jeneratörlü bu Tesla hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlgili Haberler
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir