TRT 4K nasıl izlenir? TRT 4K kanalı uydu frekansı

TRT 4K nasıl izlenir? TRT 4K kanalı uydu frekansı

TRT 4K uydu frekansını nasıl bulabilirim? TV'de TRT 4K nasıl izlenir? 2022 FIFA Dünya Kupası başladıktan sonra maçları evinden izlemek isteyenler tarafından sık sık sorular sorulmaya başlandı. TRT, ülkemizdeki ilk yüksek çözünürlüklü 4K yayın yapan kanaldır. Dünya Kupası maçları da TRT 4K kanalından ultra HD olarak canlı olarak yayınlanıyor. Peki TRT 4K kanalı izleme yolları neler, kanalın frekansı ne? Soruları pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

2022 FIFA Dünya Kupası 20 Kasım'da başladı. Katar'da düzenlenen Dünya Kupası için dünyanın çeşitli ülkelerinden taraftarlar toplanmaya başladı. Maçlar dünyanın her yerindeki televizyon kanallarında eş zamanlı olarak yayınlanıyor. Dünyanın en çok izlenen spor karşılaşmalarından biri olan Dünya Kupası maçları ülkemizden TRT kanalıyla yayınlanmaktadır. TRT 4K kanalı futbolseverlere yüksek çözünürlüklü maçlar sunmaktadır. TRT 4K kanalı izleme yolları neler? TRT 4K uydusunun frekansı ne? TV'de TRT 4K nasıl izlenir, kanalı ekleme yolu ne? İşte detaylar…

2022 TRT 4K KANALININ UYDU FREKANSI NEDİR?

TRT 4K kanallarını izlemek isteyenlerin aşağıdaki frekans bilgilerini TV veya uydu alıcılarına okutmaları gerekmektedir.

Frekans: 11767

Polarizasyon: Dikey-dikey

Sembol: 15000

TRT 4K kanal izle

TRT 4K kanal her TV'de bulunmaz. TRT 4K izlemek için TV'nizin gerçek 4K çözünürlüğe sahip olması gerekir.

TV'DE TRT 4K NASIL İZLENİR?

TV'de TRT 4K kanallarını izlemek için yukarıdaki tüm şartların sağlanması gerekmektedir. Kanal izleyicileri uydunun yönünün Türksat olduğundan emin olmalıdır. Türksat'ta yukarıdaki frekans bilgisine sahip TRT 4K yayınlarını uydu alıcınıza tarayarak TV'nize eklemeniz gerekmektedir. TRT kanal paketleri genellikle TRT 4K kanallarını içermez çünkü birçok TV 4K çözünürlüğü desteklemez.

TRT 4K KANALLARININ ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ NEDİR?

kanal 3840×2160p50 görüntü ve DD kodlayıcılı Türkçe 7.1 surround sese sahiptir.

TRT 4K HAKKINDA

TRT 4K 19 Şubat 2015 tarihinde Türksat 2A üzerinden yayına başlamıştır. Türkiye'nin 4K teknolojisi ile donatılmış ilk TV kanalı Türksat uydusu üzerinden ücretsiz olarak izlenebilir. Euro 2016'nın açılış töreni ve ilk futbol maçı Haziran 2016'dan itibaren Türksat 3A uydusundan canlı olarak yayınlanarak; tam zamanlı yayın programlamaya başlamıştır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN