Oxford ‘yılın üç kelimesini’ oyluyor

Oxford ‘yılın üç kelimesini’ oyluyor

Oxford ilk defa yılın kelimesini belirlemek için internet üzerinden oylama yapacak. İki hafta boyunca oy kullanılabilecek seçimde, 2022 yılı için son üçe kalan kelimeler sözlükbilimciler tarafından yapılan seçimle ‘goblin mode’ ‘#IStandWith’ ve ‘metaverse’ olarak belirlendi.

Kelimelerden ‘metaverse’, ilk olarak Neal Stephenson’ın 1992’de yayımladığı Snow Crash romanında geçiyor. Yapay gerçekliğin kullanımının yaygınlaşması ve çevrimiçi kullanımın yaygınlaşması ile birlikte bu kelimenin geçen seneye göre dört kat arttığı biliniyor.

Twitter’da kullanılan ‘#IStandWith’ başlığı ise Rusya – Ukrayna Savaşı’ndan Johnny Depp ve Amber Heard’ün davasına kadar birçok farklı konu üzerinde açılan başlıklarda kullanılarak öne çıkmıştı.’Goblin mode’un kullanımı ise 2009 yıllarında bir kişinin ne olursa olsun istediğini yapması manasına gelecek şekilde olmuş, ardından sosyal medya fenomeni Julia Fox’un pandemi sonrası ‘normale dönmek’ manasında kullanımıyla popüler hale gelmişti.

Oylar 2 Aralık 2022 tarihine kadar resmi internet sitesi üzerinden kullanılabilecek. Dün itibariyle 250 bin kişinin oy kullandığı anketin sonuçları 5 Aralık 2022’de açıklanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN