Tüm hesaplarınızı ele geçiriyorlar! WhatsApp Türkiye kullanıcılarını uyardı: Bu sürümü sakın İndirmeyin!

Tüm hesaplarınızı ele geçiriyorlar! WhatsApp Türkiye kullanıcılarını uyardı: Bu sürümü sakın İndirmeyin!

WhatsApp Türkiye kullanıcılarını uyardı! Bilgileriniz tehlike altında. Resmi WhatsApp'ta olmayan işlevlere sahip olan ve son zamanlarda popülerlik kazanan YoWhatsapp'ın, virüs bulaştırdığı ve hesapların çalınmasına neden olduğu tespit edildi. Sizde de bu uygulama varsa hemen kaldırın. Uzmanlar bu virüsten etkilenen kullanıcıların yüzde 9'u Türkiye olduğunu söyledi. Büyük tehlike saçıyor hemen telefonunuzdan kaldırın. İşte detaylar...

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, Türkiye kullanıcılarını son dakika olarak uyardı. Normal WhatsApp'ta olmayan çevrim içi durum gizleme, yazıyor bilgisini kaldırma gibi özellikler sunan bazı WhatsApp modlarının virüs saçtığı tespit edildi. Tüm bilgilerinizi ele geçiriyorlar. Eğer bu modlar sizin telefonunuzda da yüklüyse hemen kaldırın. İşte WhatsApp'ın virüs saçan o modları...

WHATSAPP TÜRKİYE KULLANICILARINI UYARDI

Normal WhatsApp özelliklerini beğenmeyen ve farklı modları kullanan kullanıcılar tehlike altında. Tehlikeli olarak kodlanan "Triada" virüsünü yayan bir WhatsApp modu keşfedildi. Saldırganların YoWhatsapp'ın bazı sürümlerinde yeni kötü niyetli değişiklikler yaparak popüler mesajlaşma yazılımını tehlikeye attığı öğrenildi.

REKLAM OLARAK GÖSTERİP BİLGİLERİNİZİ ÇALIYORLAR

Siber saldırganlar, daha çok kullanıcıya ulaşabilmek için yeni dağıtım şemaları uyguluyorlar. Bunun için YouTube, Facebook ve Instagram'dan video indirmek için popüler bir mobil uygulama olan Snaptube'da kötü niyetli YoWhatsapp modunu tanıtıyorlar. Ancak bu tanıtımlar YoWhatsapp ve Snaptube üzerinden yapıldığı için yüz binlerce kullanıcı tehlike altında. Bu modlar bilgilerini çalıyor.

b5-001.jpg

Saldırganlar aynı zaman Vidmate uygulaması aracılığıyla da virüsü yayıyorlar. Bu uygulama sadece YouTube videolarını indirmek için kullanılmıyor. Aynı zamanda resmi olmayan bir Android uygulama mağazası içerir.

BU VİRÜSÜ KULLANARAK ELE GEÇİRİYORLAR

YoWhatsApp, dünya çapında yüz binlerce kullanıcı tarafından kullanılan Snaptube uygulaması aracılığıyla tanıtıldığından, çoğu kişi bu modun tehlikeli olabileceğinin farkında değil. Snaptube'un geliştiricilerinin bile saldırganların kendi uygulamalarındaki yasal reklam mekanizmasından yararlandıklarının farkına varamadıları ifade ediliyor.

b6.jpg

KÖTÜ AMAÇLI SÜRÜM SAKIN YÜKLEMEYİN

YoWhatsApp ayrıca Vidmate uygulaması aracılığıyla da dağıtılıyor. Bu uygulama, YouTube videolarını indirmek için kullanılmasına ek olarak, resmi olmayan bir Android uygulama mağazası da içeriyor.

k433443-23.jpg

Burada saldırganlar YoWhatsApp'ın "Whatsapp Plus" adlı kötü amaçlı sürümünü yayınlıyor. Vidmate resmi bir uygulama mağazası olmadığı için, kötü amaçlı uygulamaların yer alma olasılığı çok daha yüksek.

NE YAPMAMIZ GEREKLİ?

Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı Anton Kivva, şu uyarıları yaptı:

“Meşru uygulamalarda reklam yayınlamak, suçluların kötü niyetli uygulamaları yayması için kurnazca bir yaklaşım. Çünkü birçok kullanıcı, kullandıkları uygulama güvenliyse üzerinde yayınlanan reklamın da herhangi bir risk taşımadığına inanıyor. Ancak son örnekte de görüldüğü üzere durum her zaman böyle olmuyor. Bu nedenle kullanıcıların yalnızca resmi uygulama mağazalarından uygulama indirmelerini öneriyoruz. Bunlar çok sayıda özel özelliğe sahip olmayabilir. Ancak hesabınızı kaptırma veya paranızı çaldırma olasılığını azaltarak kesinlikle çok daha güvenli bir kullanım sunacaktır. Yüklü uygulamalara hangi izinleri verdiğinizi kontrol etmeyi de unutmayın, bu izinlerin bazıları çok tehlikeli olabilir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN