Twitter, adını ‘X’ olarak değiştirince bir ülkede engellendi

Twitter, adını ‘X’ olarak değiştirince bir ülkede engellendi

Elon Musk, Twitter’ın ismini ‘X’ olarak değiştirdikten sonra Endonezya’da kullanıcılar siteye giremedi. Yetişkin odakları siteleri engellemeyi amaçlayan düzenlemeye takılan ‘X’ gerekli koşullar sağlandıktan sonra erişime açılacak.

Dünyanın en popüler platformlarından Twitter, ismini ve ikonik logosunu kullanmayacak. Bunun yerine "X" ismi ve Elon Musk'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu yeni logo gelecek. Değişiklikler, yavaş yavaş tüm dünyaya yayılacak.

‘X’ YETİŞKİN ODAKLI SİTELERİN ENGELLEMESİNE GİRDİ

Webtekno haberine göre, platform, artık "x.com" adresini kullanacak. Platform, alan adı değişikliği nedeniyle Endonezya'da erişime engellendi. 2018'de yürürlüğe giren ve yetişkin odaklı içeriklere (kumar, pornografi vs.) sahip olan internet sitelerini engellemeyi amaçlayan düzenleme, yeni alan adının da bu durumdan etkilenmesine neden oldu.

KOŞULLAR SAĞLANDIKTAN SONRA ERİŞİME AÇILACAK

Endonezya'daki kanunlara göre ülkede hizmet vermeye başlayacak internet sitelerinin, yetişkinlik içermediklerini beyan etmeleri ve bununla ilgili çalışmaları yapması gerekiyor.

x.com, Endonezya'da kalıcı olarak yasaklı değil. Platform, gereklilikleri yerine getirdikten sonra erişime açılacak. Bu kararın geçmişte Netflix, TikTok, Google, Facebook ve Instagram gibi diğer popüler platformları da etkilediğini, düzenlemeler kapsamında yükümlülükler yerine getirildikten sonra sorun kalmadığı da biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN