Twitter’dan video nasıl indirilir?

Twitter’dan video nasıl indirilir?

Twitter'da kullanıcılar mikroblog yazılarının yanı sıra fotoğraf ve video gibi görsel gönderiler de paylaşıyor. Bunlardan fotoğraf bir sağ tık veya uzun dokunmayla indirilebilirken, videolarda böyle bir durum söz konusu değildir. Bu da doğal olarak kullanıcıların aklında twitter video nasıl indirilir? Sorusunun oluşmasına neden olmaktadır. Bu yazıda Twitter’dan farklı platformlara video indirmenin yolları anlatılacaktır.

TWİTTER’DAN BİLGİSAYARA NASIL VİDEO İNDİRİLİR?

Twitter’a bilgisayardan giriyorsanız bilgisayar üzerinden video indirmek için kullanabileceğiniz pek çok web site mevcut. Bunların arasında SSSTwitter, SaveTweetVid ve TwDown gibi web siteler bulunuyor.

Bu web sitelerde yapmanız gereken şeyler sırayla şunlardır:

  • Twitter sitesinden indirmek istediğiniz videonun bağlantısını almak.
  • Yukarıdaki paragrafta belirtilen sitelerden birisine veya bu işi yapan başka bir siteye gitmek.
  • Sitenin sunduğu text alanına Twitter’dan indirmek istediğiniz videonun adresini kopyala-yapıştır yapıp İndir’e basmak.
  • İndirmek istediğiniz çözünürlük kalitesini seçip videoyu indirmek.

Bu sayede bilgisayardan istediğiniz Twitter videosunu rahatlıkla indirebilirsiniz. Bu işlem Windows’ta da, Mac’te de, Linux’ta da aynı şekilde yapılır.

TWİTTER’DAN ANDROİD TELEFONA NASIL VİDEO İNDİRİLİR?

Android kullanıcıların Twitter videoları nasıl indirilir sorusuna cevap olabilecek olan pek çok uygulama Google Play’de mevcut olarak bulunmaktadır. Bu uygulamalardan bazıları diğer sosyal medya mecralarından (Facebook, Instagram, Snapchat vb.) da video indirme imkanı sunmaktadır, ancak bu yazıda sadece Twitter videoları indirmek için yapılması gerekenler anlatılacaktır.

Bu uygulamalardan herhangi birisini indirdikten sonra yapmanız gerekenler sırayla şu şekildedir:

  • Twitter uygulamasını açmak ve indireceğiniz video bağlantısını, twitin “Paylaş” butonundan "Bağlantıyı Kopyala" yaparak almak.
  • İndirdiğiniz uygulamayı açmak ve uygulamaya bağlantıyı kopyala-yapıştır yapmak.
  • Daha sonra uygulamadaki “İndir/Download” düğmesine basmak.

Bu şekilde Android kullanıcıları Twitter’dan telefonlarına video indirebilirler.

Alternatif olarak bilgisayara video indirir gibi tarayıcınızdan da bir websiteye erişerek video indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

TWİTTER’DAN İPHONE’A NASIL VİDEO İNDİRİLİR?

Android kullanıcıları kadar, iPhone kullanıcıları da Twitter’dan nasıl video indireceklerini merak etmektedir. Bu işlem için App Store’da TwitterSave ve AnySave uygulamaları bulunmaktadır.

Bu uygulamayla Twitter’dan video indirmek için gideceğiniz yol aşağıdaki gibidir:

  • Twitter uygulamasını açmak ve indireceğiniz video bağlantısını “Paylaş” butonundan "Bağlantıyı Kopyala" yaparak almak.
  • TwitterSave uygulamasını açmak ve videonun uygulama ekranında görünmesini beklemek.

TWİTTER’DAN İPHONE’A VİDEO İNDİRME

Twitter’dan iPhone’a video indirmenin bir diğer yolu da tarayıcı kullanmaktır. Twitter uygulamasından video bağlantısını alıp telefonunuzdaki tarayıcıya bir Twitter Video İndirme sitesi adresi girerek bilgisayara video indirir gibi indirme işlemleri yapabilirsiniz. Ayrıyeten App Store’dan My Media uygulamasından da uygulama içi bir tarayıcıya erişebilirsiniz. Bu iki yolla iOS kullanıcıları, Twitter’dan indirmek istedikleri videoyu rahatlıkla indirebilirler.

TWİTTER’DAN GIF İNDİRME

Eğer indirmek istediğiniz video normal bir video değil de bir GIF dosyasıysa, yukarıda belirtilen yöntemleri kullanabilir veya Tweet2gif gibi uygulamaları kullanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN