Twitter'ın iyice suyu çıktı! Elon Musk bunu yapacaklardan da para alacak

Twitter'ın iyice suyu çıktı! Elon Musk bunu yapacaklardan da para alacak

Twitter platformunda yaşanan gelişmeler artık kullanıcıları canından bezdirdi. API’e ücretsiz erişim devri sona eriyor. Platform para kazanmak için her yolu denerken bu kez de abonelik fiyatı uygulaması gündeme bomba gibi düştü. İşte Twitter'ın yeni kararı…

Elon Musk tarafından satın alınan Twitter Platformu her gün yeni bir olay ile gündemde yer alıyor. Daha önce Elon Musk tarafından yapılan açıklamalar kapsamında platform için ücretlendirme sistemi devreye sokulacağı duyuruldu. API içinde ücretsiz erişim devri sona erecek. Abonelik ücret fiyatları ile gündemde yer alan Twitter henüz açıklama yapılmayan fiyatlar için "ücretli temel seviye" sistemine devreye sokacağını duyurdu. İşte Twitter'ın yeni kararı…



TWİTTER'DA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR


Twitter'da, önümüzdeki 9 gün içerisinde yürürlükte yer alması planlanan tedbirler için yeni açıklamalarda peş peşe geliyor. Mikroblog üzerinde uygulama geliştiren ve araştırma yapan şirketleri yakından ilgilendiren yeni tedbirler merak ediliyor. Yapılacak olan yeni değişiklik kapsamında kitlelerin API sürüm 2 ve 1.1'e erişim sağlayabilmeleri için ödeme sistemi devreye sokulacak.

elon-musk-twitter-krizi.jpg


Dünya üzerindeki en güçlü veri setleri arasında yer alan Twitter verileri, hızlı ve kapsamlı bir erişim sağlamaktadır. Konu hakkında açıklama yapan Twitter şu sözleri dile getirdi:

"Twitter verileri dünyadaki en güçlü veri setleri arasında yer alıyor. Bizimle birlikte inşa etmeye devam edebilmeniz için hızlı ve kapsamlı erişim sağlamaya kararlıyız."


Platformda yapılacak olan değişikliklerin önümüzdeki haftalarda netlik kazanması ve yeni ücretler hakkında ayrıntıların açıklanması bekleniyor. API kullanımı ile ilgili sık sık sorunlar gündeme gelirken geçtiğimiz ay Twitterrific ve Tweebot üçüncü taraf uygulamalarını engelledi. Elon musk liderliğinde alınan yeni yönetim kararları sık sık tartışılırken geliştiriciler tarafından hazırlanan projelerin maliyetlerinin müşterilere yansıtılacağı ifade ediliyor.

HANGİ PROJELER ETKİLENECEK?


Twitter API’sine erişimin ücretli olması profiller arasındaki etkileşimleri zorlaştırırken profilleri izlemek ve uyarı sağlamak için de binlerce geliştiriciyi etkileyeceği söyleniyor. Bu kapsamda sosyal ağ aracılığıyla farklı yerlerdeki insan davranışlarını inceleyenler de araştırmacıların çalışmalarını etkilemektedir.

twitter.jpg


Bu kapsamda platformda nefret söylemi, çevrimiçi istismar ve sahte haberlerin yayılması ve izlenmesi konusunda da önemli adımlar atacak. Karardan etkilenecek diğer gruplar ise uzmanlaşmış üniversiteler ve kurumlar olarak ifade ediliyor. Bununla birlikte bazı kitlelerin ücretsiz olarak sunulan bir şey için ödeme yapmak istemeyeceğim söylenirken projelerin kapatılması da söz konusu olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN