WhatsApp Bu Özelliği İle Çok Ses Getirecek! Gizli Hesap Girişleri Tarihe Karışıyor

WhatsApp Bu Özelliği İle Çok Ses Getirecek! Gizli Hesap Girişleri Tarihe Karışıyor

Dünyanın en çok kullanılan mesajla platformu olan WhatsApp, kullanıcılarına daha iyi bir izlenim sunabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Sık sık güvenlik açısından eleştirilen şirket yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Test aşamasında olan bu özellik ile artık kullanıcıların daha güvende hissettirecek. Peki WhatsApp'ın hesap güvenliğini sağlayacak olan yeni özellik ne? İşte haberimizin detayları...

Sunduğu yeni özelliklerle kullanıcılarına daha iyi bir hizmet sunmaya çalışan WhatsApp, yeni özelliği ile çok ses getirecek. Güvenlik konularıyla ilgili sk sık tartışma konusu olan şirket, getirecek olan yeni özellik ile bu tartışmalar son noktayı koyacak. Henüz test aşamasında olan bu özellik çoğu kullanıcı tarafından şimdiden olumlu karşılandı. İşte hesap güvenliğini sağlayacak olan o yeni özellik...

WHATSAAP'DAN YENİ ÖZELLİK

Henüz üzerinde çalışılan 'Oturum açma onayı' adı verilen yeni özellik, artık kullanıcıların kafasındaki soru işaretlerini kaldıracak. Bu özellik ile bilinmeyen kişiler tarafından oturum açma girişimi bulunulduğunda hesabın sahibine uyarı mesajı gidecek.

ONAY BİLDİRİMİ GÖNDERİLECEK

Aynı zamanda yapılan habersiz girişimlerde kullanıcılar uyarılırken denemenin başarılı olması takdirde yeni bir giriş onayı bildirimi gönderilecek. Böylece izinsiz deneme gerçekleşse bile sizin yine onayınız gerekecek.

b2.jpg

YENİ ÖZELLİK NE ZAMAN GELECEK?

Kullanıcılar tarafından merakla beklenen bu özellik şuan için deneme aşamasında. Özelliğin ne zaman kullanıma hazır hale geleceği ise henüz net olarak bilinmiyor.

a2-8-001.jpg

WhatsApp'da şuan için hali hazırda olan altı haneli bir güvenlik PIN'i seçeneği bulunsa da kullanıcılar tarafından yeterli görünmüyor. Bu özellik ile kullanıcılara daha güvende ve daha rahat bir kullanım fırsatı sunacak.

ALTI HANELİ PİN GÜVENLİĞİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Hesaba giriş yaparken kişilere bir değil iki farklı 6 haneli kod gönderiliyor. Bunun arkasında kişilerin geçtiğimiz yıl 6 haneli kod üzerinden kandırılması ve devamında hesaplarını kaybetmesi / çaldırması yer alıyor. Firma bunu engellemek adına kod sayısını ikiye çıkarmak ve burada net uyarılar yaparak kişilerin hesaplarını kaybetmesine engel olmak istiyor.

WHATSAPP MESAJLARINI MAVİ TİK OLMADAN OKUMAK

WhatsApp: harika bir iletişim aracıdır, ancak aynı zamanda üzerinde tartışılması gereken bir şey daha vardır. Örneğin, bir mesajı okuduğunuzda, ancak ona farklı, daha uygun bir zamanda yanıt vermek istediğinizde. Siz farkına bile varmadan, WhatsApp'ta konuştuğunuz kişi size neden henüz cevap vermediğinizi soruyor. Tabii ki, mavi tikleri tamamen kapatabilirsiniz, ancak bazen oldukça faydalı olabilirler. Neyse ki, sorunu aşmanın başka bir yolu var.

a7-2.jpg

Hemen yanıtlamadan okumak istediğiniz bir mesaj mı aldınız? İnternetinizi geçici olarak kapatın! Mesajı zaten aldınız, böylece İnternet'e bağlanmadan okuyabilirsiniz. Ancak İnternetiniz kapalı olduğu için WhatsApp iki gri onay işaretini mavi onay işaretine çeviremez. Bağlantı olmaması nedeniyle uygulama, mesajı okuduğunuzu kaydedemez. Bu ideal çözüm!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN