WhatsApp yılların sorununu çözecek! Yeni güncelleme ile kullanıcılar rahat bir nefes alacak

WhatsApp yılların sorununu çözecek! Yeni güncelleme ile kullanıcılar rahat bir nefes alacak

Dünyanın en popüler mesajlaşma programı olan WhatsApp, yıllardan beri kullanıcılarının dört gözle beklediği soruna el attı. Artık istenilen kalitede HD fotoğraf gönderilebilecek. Yeni güncellemelerini sürekli olarak duyuran WhatsApp, müjdeyi verdi. Yeni güncelleme ile kullanıcılar rahat bir nefes alacak.

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, yeni güncellemelerini duyurmaya devam ediyor. Yıllardan beri WhatsApp kullanıcılarının en çok şikayet ettiği konulardan biri gönderilen fotoğrafların kalitesi düşmesiydi. Konuya el atan WhatsApp yetkilileri müjdeli haberi verdi. WhatsApp yılların sorununu çözecek! Yeni güncelleme ile kullanıcılar rahat bir nefes alacak. İşte detaylar haberimizde...

WHATSAPP'TAN BOMBA GÜNCELLEME! O SORUN TARİHE KARIŞACAK

Dünyanın dört bir yanından kullanıcıya sahip olan WhatsApp yeni güncellemesi ile bomba gibi geliyor. WhatsApp üzerinden fotoğraf gönderdiğinizde, uygulama otomatik olarak bu resmi sıkıştırıp küçültüyor. Bu da görüntünün kalitesinin düşmesine neden oluyor. Bu konuda harekete geçen WhatsApp, yeni güncellemesi ile bu sorunu kökten çözecek.

gfgfgf-2023-06-10t112443-258.jpg

KULLANICILAR RAHAT BİR NEFES ALACAK

WABetaInfo’ya göre WhatsApp, HD Fotoğraf gönderme özelliği üzerinde çalışıyor. Öyle ki şirket, bu özelliği bugün Android (2.23.12.13) ve iOS (23.11.0.76) sürümleri ile beta kullanıcılarına dağıttı ve test etmeye başladı.

Göndermek üzere bir galerinizden bir görsel seçtiğinizde, üst tarafta HD simgeli bir seçenek yer alıyor. Kullanıcı buna dokunduğunda ise fotoğrafın HD (4096 x 2692) mi yoksa standart (1600 x 1052) kalitede mi gönderileceğini seçebiliyor. Fotoğrafı HD kalitede gönderdiğinizde ise görselin sol alt kısmında HD simgeli bir emare yer alıyor.

fggfgf-85.jpg

Standart kalitedeyken fotoğraf sıkıştırılıyor, yani daha kalitesiz oluyor. Ancak daha hızlı gönderiliyor. HD seçenekte ise tam tersi, yani sıkıştırma işlemi olmuyor ve haliyle fotoğraf kalitesi de oldukça yüksek oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN