WhatsApp'tan sözleşmeyi kabul etmeyenler için yeni açıklama

WhatsApp'tan sözleşmeyi kabul etmeyenler için yeni açıklama

Dünya üzerinde en çok indirilen mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın tartışma yaratan gizlilik sözleşmesi hakkında yeni bir açıklama geldi. Merak konusunu olan WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesini kabul etmeyenlerin yaptırımla karşılaşıp karşılaşmayacağı sorusunun yanıtını veren şirket, yaptırım olmayacağını belirtti.

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp ilk olarak Ocak ayında kullanıcılarına gizlilik sözleşmesi sunmuş ve tartışmalara neden olmuştu. Günlerce gündemden düşmeyen WhatsApp daha sonra açıklama yaparak gizlilik sözleşmesi onayını 15 Mayıs'a çektiğini duyurmuştu. 15 Mayıs'ta açıklama yaparak "kişisel mesajlarınızı göremiyoruz" ve "hesabınızı silmeyeceğiz" diyen WhatsApp'tan yeni bir açıklama geldi.

SÖZLEŞMEYİ REDDEDEN YAPTIRIMLA KARŞILAŞMAYACAK

WhatsApp, “Güncellemeyi henüz kabul etmemiş olanlar için WhatsApp'ın işlevselliğini sınırlama planımız olmadığını açıkça belirtmek istiyoruz” dedi. Şirket, işletme hesabı kullanmayı tercih eden kişiler ile ilgili ise, “Sözleşmeyi hatırlatmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İngiliz Telegraph’ın haberine göre WhatsApp tarafından kullanıcılara sunulan gizlilik sözleşmesini reddeden kişiler herhangi bir yaptırımla karşı karşıya kalmayacak. Haberde WhatsApp’ın bu kararı almasında, kullanıcı sayısındaki azalmanın ve çeşitli hükümetlerin karşı çıkmasının etkili olduğu belirtildi.

'SÖZLEŞMEYİ HATIRLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

WhatsApp Sözcüsü, "Çeşitli yetkililer ve gizlilik uzmanlarıyla yapılan son tartışmalara bakıldığında, şu anda güncellemeyi henüz kabul etmemiş olanlar için WhatsApp'ın işlevselliğini sınırlama planımız olmadığını açıkça belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca sözcünün, “Bunun yerine, kullanıcılara zaman zaman güncellemenin yanı sıra Facebook'tan destek alan bir işletmeyle iletişim kurmak gibi isteğe bağlı özellikleri kullanmayı seçtiklerinde sözleşmeyi hatırlatmaya devam edeceğiz" dediği aktarıldı.

NE OLMUŞTU?

WhatsApp’ın aldığı gizlilik sözleşmesi kararının ardından Türkiye, Almanya ve Hindistan'daki gizlilik ve rekabet düzenleyicileri yeni güncellemeyi engellerken, Telegram ve Signal gibi rakip uygulamaların kullanıcılarında ani artışlar görülmüştü.

Facebook'a ait mesajlaşma uygulaması daha önce, 15 Mayıs'a kadar yeni şartlara kaydolmadıkları takdirde, kullanıcıların temel özelliklere erişimini kademeli olarak kaybedeceklerini söylemişti. Daha sonra açıklama yapan WhatsApp, "Hayır, kişisel mesajlarınızı göremiyoruz. Hayır, hesabınızı silmeyeceğiz. Evet, istediğiniz zaman kabul edebilirsiniz" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN