Youtube o reklamları kaldırıyor! Artık göremeyeceksiniz!

Youtube o reklamları kaldırıyor! Artık göremeyeceksiniz!

6 Nisan 2023 tarihinden itibaren YouTube reklam politikasında değişime gidiyor. Buna göre artık "yer paylaşımlı" reklamlar tarihe karışıyor.


Youtube yaptığı ataklarla hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu. Kullanıcıların arasındaki yarış ve video yükleme merakı sayesinde bu mecrada her konuda video bulmak mümkün. Artık büyük küçük herkes Google'dan bile önce Youtube'da arama yapıyor.

İnternet kullanıcıları müzik dinlemek, dizi ve film izlemek, gündemi takip etmek ve hatta ders çalışmak için bile YouTube’a tıklıyor. Bu sebeple de Youtube Music, Kids, Premium gibi farklı özelliklerle kullanıcılarını yanında tutmaya çalışıyor.

5d41b5fb100a2419c556dbf4.webp

Kullanıcılarının tercihlerine göre kendini geliştiren video paylaşım platformu, web üzerindeki "yer paylaşımlı" reklamlarını kaldırma kararı aldı.

google-youtube-shorts-reklam.webp

PREMİUM ÖZELLİĞİ DEVAM EDİYOR


Youtube'un belli bir ücret karşılığı reklamsız bir deneyim sunduğu Youtube Premium üyeliği özelliği halen aktif. Reklam izlemek zorunda kalmadan videoları izleyebildiğiniz bu servisin yanı sıra reklam engelleyici gibi uygulamalar ve uzantılarla da reklamların video keyfinizi bozmasına engel olmak mümkün.


YouTube'un web reklamları üzerine yaptığı yeni düzenleme premiumdaki gibi tamamen reklamsız bir deneyim sunmasa da daha az video kesintisi ve daha akıcı video kalitesi sunacak.

06rdvnmsvxwtmwsqzwi6fpl-4-v1648045768.png

YER PAYLAŞIMLI REKLAMLAR ARTIK OLMAYACAK

YouTube düzenleme getireceği reklamlarına “Yer paylaşımlı reklamlar” adını veriyor. Bu reklamlar uygulama üzerinde değil, masaüstü bilgisayarlar veya akıllı telefonlardaki mobil tarayıcılar üzerinden platformu kullanan kullanıcıların karşısına çıkıyordu. Genelde oynatılan içeriği sekteye uğratan veya gizleyen banner tarzı pop-up'lar olarak tanımlamak mümkün.

Şirket bu reklam biçimini 'demode' olarak nitelendiriyor. Yıllardan beri yapılan şikayetler sonucunda da bu reklamların “rahatsız edici” oldukları kanısına varıldı. Şirket de bu yüzden yer paylaşımlı reklamlar hakkında değişikliğe giderek eski tip YouTube reklamlarını kaldırma kararı aldı.

youtube-video-advertising-61f282a396092-sej.png


Şirket konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

6 Nisan 2023’ten itibaren, masaüstü ve mobil cihazlarda izleyici deneyimini iyileştirmeye ve etkileşimi daha yüksek performanslı reklam biçimlerine kaydırmaya yardımcı olmak için “Yer paylaşımlı reklamlar” reklam biçimi artık YouTube’da görünmeyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN