Tekstilkent'te 2 bin 500 kişi istihdam edilecek

Tekstilkent'te 2 bin 500 kişi istihdam edilecek

142 bin 490 nüfuslu Kilis'te açılması planlanan Tekstilkent, 2 bin 500 kişiye iş kapısı olacak. 43 bin metrekare alana inşa edilecek iki fabrika, 2021 yılı içerisinde yatırımcılara tahsis edilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle Kilis'te kurulacak Tekstilkent, şehirde sevinçle karşılandı. 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak Tekstilkent, 43 bin metrekare alan üzerinde 13,5 milyon liralık yatırımla kurulacak.

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) ve Kilis Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi arasında geçen hafta Kilis Tekstilkent ile ilgili protokol imzalanması törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varan, şunları söyledi:

2 FABRİKADA 2 BİN 500 KİŞİ ÇALIŞACAK

"İpekyolu Kalkınma Ajansımızın desteğiyle 13,5 milyon liralık bir yatırımla kuracağımız Kilis Tekstilkent'te yaklaşık 2 bin 500 kişi istihdam edilecek.

Her türlü altyapısı hazır toplam 43 bin metrekare alan üzerinde her biri 10 bin metrekare kapalı alandan oluşan 2 fabrika binamızı bu yıl içerisinde yatırımcılara tahsis ederek üretime başlayacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN