Temel ihtiyaç kredisi sonuçları ne zaman açıklanır? Ziraat Halkbank Vakıfbank kredi başvuru

Temel ihtiyaç kredisi sonuçları ne zaman açıklanır? Ziraat Halkbank Vakıfbank kredi başvuru

Ziraat Halkbank Vakıfbank’ın Kovid-19 salgınından olumsuz etkilenen vatandaşları desteklemek amaçlı başlattığı 6 ay geri ödemesiz kredi uygulamasına başvurular devam ediyor. Peki, temel ihtiyaç kredisi sonuçları ne zaman açıklanır? Ayrıntılar karar.com’da…

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, hane halkı geliri aylık 5 bin lira ve altında olan bireysel müşterileri için ihtiyaç kredisi desteği başvurularını almaya devam ediyor. Peki, ertelemeli kredi başvuru şartları neler, temel ihtiyaç kredisi sonuçları ne zaman açıklanır? Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank kredi başvuru ekranı haberimizde…

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Asgari ücretli çalışanlar,

Emekliler,

Serbest meslek mensupları,

Hane halkı geliri 5 bin TL ve altında olan vatandaşlar.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Kredi kullanmak isteyen vatandaşlar, Ziraat Bankası, Halkbank ya da Vakıfbank’tan yalnızca birine başvuru yapabilecek. Ziraat Bankası,

Halkbank, Vakıfbank, Ziraat katılım ve Vakıf Katılım bankalarının internet sitelerinden başvurular, 1 Nisan itibaren yapılmaya başlandı.

ZİRAAT BANKASI TEMEL İHTİYAÇ BAŞVURUSU İÇİN NELER GEREKLİ?

Başvuru için gerekli ilgiler arasında; TC Kimlik numarası, cep telefon numarası, hane halkı gelir bilgisi, medeni durum ve bakmakla yükümlü çocuk sayısı talep edilen kredi tutarı, taksit ödeme gün başlangıcı, yer alıyor.

ÖDEMELER NASIL OLACAK?

10.000 TL KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yapılmayacak. Sonrasında 30 ay boyunca 376 lira ödenecek.

7.500 TL KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yapılmayacak. Sonrasında 30 ay boyunca 282 lira ödenecek.

5.000 TL KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yapılmayacak. Sonrasında 30 ay boyunca 188 lira ödenecek.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Bankalarca başvuru kanalların açılması ve taleplerin sonuçlanmasıyla birlikte, temel bireysel ihtiyaç kredisi netleşecek. Müşterilerin kredi kullandırılması uygun olarak görüldüğü durumlarda, hesaplarına kredi tutarları aktarılacak olup, vatandaşlar kredi tutarını ATM’lerden alabileceklerdir.

Kredi başvuruları için net bir tarih bilgisi bulunmuyor. Başvuru yapılan her banka kendi değerlendirmesini yaptıktan sonra başvuru sonuçları açıklayacak. Bu konuya dair vatandaşlarımıza sayfamızdan bilgi vereceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN