TEOG sonuçları-TEOG Yerleşirme Esas Puanları ne zaman açıklanacak?

TEOG sonuçları-TEOG Yerleşirme Esas Puanları ne zaman açıklanacak?

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin merak beklediği 2015 TEOG yerleştirme esas puanları ne zaman açıklanacak? MEB, dün TEOG yerleştirme esas puanlarının açıklanmayacağını bildirilirken, özel okullarının kayıt takvimi de askıya aldı.

İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin merak beklediği 2015 TEOG yerleştirme esas Puanları puanları ne zaman açıklanacak? MEB, dün TEOG yerleştirme esas puanlarının açıklanmayacağını bildirilirken, özel okullarının kayıt takvimi de askıya aldı.

2014-2015 öğretim yılı sonunda ortaokulların 8'inci sınıfını bitiren ve Millî Eğitim Bakanlığına bağlı herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleştirilecek öğrenciler için hazırlanan ve taslağı şubat ayında görüşe açılan "Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu" na  tercihlere esas kontenjan tabloları ile 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) 24 Haziran'da ilan edilecekti. Fakat dün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; TEOG yerleştirme esas puanlarının açıklanmayacağını bildirildi.

TEOG sınav sonuçlarına erteleme kararı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bugün gün içinde TEOG YEP puanlarını açıklaması beklenirken, MEB'ten açıklama geldi.MEB, TEOG yerleştirme esas puanlarının bugün açıklanmayacağını bildirdi. Puanların açıklanmasının ardından,  6-16Temmuz'daki tercih döneminde, öğrencilere ve velilere, danışmanlık hizmeti verilecek.

Özel okullara kayıt takvimi askıya alındı

TEOG'taki ortak sınavlarında açılan dava için Yerleştirmeye Esas Puan'larının (YEP) açıklamasının durdurulmasının ardından özel okulların kayıtlarına da durdurma kararı geldi. Kararı açıklayan Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği şu bilgilere yer verdi: Milli Eğitim Bakanlığı’nca daha önce 24 Haziran 2015 tarihinde açıklanacağı bildirilen TEOG Yerleştirmeye Esas Puanı, soru iptali talebi ile açılan dava sonucunun beklenmesi nedeniyle belirlenen tarihte resmi olarak açıklanamamıştır. Özel okullar için şu ana kadar ilan edilen kayıt takvimleri bu nedenle iptal edilmek zorunda kalınmıştır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN