Tepki çeken 128 milyar yanıtı: Ali Edizer'den buharlaştırma tehdidi

Tepki çeken 128 milyar yanıtı: Ali Edizer'den buharlaştırma tehdidi

GATA'da başhekim yardımcısı iken 2. eş açıklamaları nedeniyle gelen tepkiler üzerine görevinden uzaklaştırılan Dr. Ali Edizer 12 milyar dolar tartışmalarına dahil oldu. Edizer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda '128 milyar dolar ne oldu?' diye soranlara buharlaştırma imalı mesajla yanıt verdi. Sosyal medya kullanıcıları bu paylaşımı ölüm tehdidi olarak yorumladı.

Eski başhekim Ali Edizer 128 milyar dolar tartışmalarına buharlaştırma ile dahil oldu. Edizer yaptığı paylaşımda "Bizim 'buharlaştırmak' gibi bir yeteneğimiz olsaydı, inanın sizden 128 milyara sıra gelmezdi" dedi. Bu paylaşımın ölüm tehdidi olarak algılanması üzerine ise Edizer hesabını kilitledi. İşte tepki çeken paylaşımın detayları...

“SİZDEN 128 MİLYARA SIRA GELMEZDİ”

Erkeklere “boşanmak yerine ikinci eş” çağrısı yapan, medeni hukuku hedef gösteren sosyal medya paylaşımları nedeniyle GATA başhekim yardımcılığı görevinden alınan Ali Edizer, "128 milyar nerede" sorusuyla ilgili olarak yaptığı paylaşımda, üstü kapalı "ölüm" tehdidinde bulundu.

Ali Edizer, “Bizim ‘buharlaştırmak’ gibi bir yeteneğimiz olsaydı, inanın sizden 128 milyara sıra gelmezdi” diye yazdı. Ali Edizer’in bu sözleri ölüm tehdidi olarak yorumlandı.

ali-edizer-buharlastirma.jpg

ÖNCE BUHARLAŞTIRMA SONRA “KÖPEK SÜRÜSÜ”

Tepkiler üzerine Ali Edizer sosyal medya hesabını kilitleyip, “Şimdi köpek sürüsünün saldırısını bekliyorum ya hesabı kilitleyeyim” dedi. Hemen ardından önceki paylaşımını savunan bir açıklama yaparak “Bunun sıkan ya da dal bir tarafı yok. Siz buharlaştırmaktan neyi kast ettiyseniz biz de aynı dalı aynı frekansta ve skanda size aksettirdik” dedi.

GATA’da görevinden alınan Ali Edizer, menzil tarikatına yakın olduğu iddia edilerek siyasetin gündeminde yer etmiş ve tartışmalara neden olmuştu.

ali-edizer.jpg

ALİ EDİZER KİMDİR? NERELERDE GÖREV YAPTI?

Lisansını Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yüksek lisansını ise THK Üniversitesi’nde yapan hekim Ali Edizer kariyerine 1992 yılında Kayseri Keykubat Sağlık Ocağı Tabibi olarak başladı.

1996-1997 yıllarında Hakkari Çukurca’da askerlik görevini yerine getiren Edizer, 1999’da Kayseri İl Sağlık Müdürü Yardımcısı oldu.

2009’da Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı olan Edizer, 2010 ve 2011 yıllarında ise SGK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanı olarak görevine devam etti.

2012’de Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdür olan Edizer, 2016-2018 yılları arasında ise Ankara 1. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı olarak görev aldı.

Dr. Ali Edizer 2018 yılından beri de GATA’da Başhekim Yardımcısı olarak görev  yaptığı dönemde 2. eş açıklamaları nedeniyle görevinden alınmıştır.

ali-edizer-ikinci-es.jpg ALİ EDİZER 2. EŞ AÇIKLAMASINDA NE DEMİŞTİ?

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim yardımcısı olan Edizer, geçen ekim ayındaki bir paylaşımında, “İnsan yuvasını yıkar mı” diyerek eşlerini aldatan erkeklerin ‘ikinci eş’ almasını tavsiye etmiş, “Medeni Kanun’la zaten mücadele ediyoruz” demişti.

ÖNCE AÇIĞA ALINDI SONRA DA YENİDEN GÖREVLENDİRİLDİ

Edizer daha sonra Sağlık Bakanlığı tarafından görevden alın, tabiplik görevinden de açığa alınmıştı.

Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin önerisiyle kadrosu Ankara’daki Güdül Devlet Hastanesi’ne gönderilen Edizer hakkında idari soruşturma başlatılmıştı.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN