Tesla hisselerinde sert düşüş: Bir günde 15.2 milyar kaybetti

Tesla hisselerinde sert düşüş: Bir günde 15.2 milyar kaybetti

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Tesla hisselerindeki sert düşüş sonrasında 15,2 milyar dolar kaybetti.

Elon Musk, Tesla hisselerinde pazartesi günü yaşanan düşüş sonrasında 15,2 milyar dolar kaybederek dünyanın en zenginleri listesindeki birinciliği Amazon CEO'su Jeff Bezos'a kaptırdı.

Eylül ayından sonraki en büyük düşüşünü yaşayan Tesla, daha önce bilançosuna 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin eklemişti. Analistlerin değerlendirmelerine göre hisselerdeki düşüş, Musk'ın haftasonu Bitcoin ve Ethereum'un değerinin üzerinde olduğunu söylemesinden kaynaklandı.

CNBC'de yer alan habere göre, Tesla hisseleri pazartesi günü yüzde 8,55 oranında değer kaybetti. Böylelikle yüzde 10,34'lük kaybın yaşandığı 23 Eylül 2020'den bu yana en büyük düşüş görüldü.

Musk pazartesi günü Twitter'dan yaptığı bir paylaşımda ise şirketin Model Y SUV aracının rafa kaldırıldığını söylemişti.

Elon Musk, hisselerdeki düşüş sonrasında Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde birinci sırayı Jeff Bezos'a bıraktı. İki milyarder Ocak ayından bu yana birincilik koltuğunu birbirinden alıp geri veriyor. Ocak ayına kadar Jeff Bezos birinciliği 3 yıldır aralıksız elinde tutuyordu.

Bitcoin'de dün yüzde 10'u aşan düşüşlerin de Tesla hisselerinin gerilemesinde etkili olmuş olabileceği düşünülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN