The Times: ABD Erdoğan'ı cezalandırmak için İncirlik Üssü'nü taşıyacak

The Times: ABD Erdoğan'ı cezalandırmak için İncirlik Üssü'nü taşıyacak

The Times gazetesi, bugün Yunanistan'da temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun, İncirlik'teki ABD üssünü taşımayı gündeme getirdiğini öne sürdü.

Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerilim NATO şemsiyesi altında yürütülen istikşafi görüşmelerin başlamasıyla yumuşarken, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Yunanistan mevkidaşıyla Selanik'te görüşmesi tekrar bölgeyi hareketlendirdi. Pompeo'nun Yunanistan ziyaretini değerlendiren İngiliz The Times gazetesi "ABD, Erdoğan'ı cezalandırmak için hava üssünü taşıma görüşmelerini gündeme getirdi" iddiasında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Yunanistan'a gelmesi üzerine İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Times kapsamlı bir analiz hazırladı. Gazetenin Yunanistan muhabiri Anthee Carassava imzalı haberde, "ABD, Erdoğan'ı cezalandırmak için hava üssünü taşımak için görüşmeleri gündeme getirdi" başlığını kullandı.

1-002.jpg

İncirlik Üssü'nün Soğuk Savaş döneminde Sovyet tehdidine karşı kurulduğu ve ABD'nin Orta Doğu'daki menfaatleri için çok önemli olduğu anlatılan haberde, "Üs son dönemde Suriye ve Irak'ta DEAŞ'a karşı düzenlenen hava saldırılarının kalkış noktası olarak kullanılmıştı" denildi.

Pompeo'nun bugün ziyaret edeceği Girit'teki Souda Körfezi'nin ABD senatosunda iyi bir alternatif olarak görüldüğünü yazan gazete, Pompeo'nun iki hafta içinde ikinci kez Yunanistan'ı ziyaret etmesine dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN