Trabzonspor neden Avrupa’dan men cezası aldı? Trabzonspor UEFA ya da Şampiyonlar Ligi’ne gidemeyecek

Trabzonspor neden Avrupa’dan men cezası aldı? Trabzonspor UEFA ya da Şampiyonlar Ligi’ne gidemeyecek

UEFA, 3 Haziran akşamı açıkladığı son dakika kararıyla; bordo-mavili camiayı ve Türkiye’yi adeta şoke etti. Sadece taraftarlar değil tüm futbolseverler, Trabzonspor’un neden Avrupa’dan men cezası aldığını öğrenmek istiyor. UEFA’nın aldığı karar ile Trabzonspor, UEFA Kupası’na ya da Şampiyonlar Ligi’ne gidemeyecek.

Finansal yükümlülükleri yerine getiremediği gerekçesiyle UEFA tarafından Avrupa kupalarından kesin olarak 1 yıl men cezası alan Trabzonspor da yaptığı açıklamada; CAS’a gideceğini duyurdu. Başkan Ağaoğlu da konuyla ilgili açıklama yaptı. Öte yandan Trabzonspor’un Avrupa’dan 1 yıl men edilmesinin sebebi de ortaya çıktı.

TRABZONSPOR NEDEN AVRUPA’DAN MEN CEZASI ALDI?

UEFA tarafından Trabzonspor'a finansal yükümlülüklere uymadığı gerekçesiyle Avrupa'dan 1 sene men cezası verildi. Yapılan açıklamada; bordo-mavili kulübün mali kriterleri sağlayamadığından dolayı ceza aldığı vurgulandı. Öte yandan kriterlerin sağlanması hâlinde cezanın kalkabileceği de belirtildi.

Trabzonspor’un 2016 yılında imza attığı finansal fair play (FFP) anlaşmasının kurallarını ihlal ettiği, 15 Ekim 2019 tarihine dek istenilen koşulları yerine getirmemesi durumunda 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarında UEFA organizasyonlarına katılma hakkı elde etmesi durumunda bunlardan birinden men edileceği kaydedilmişti. Bordo-mavili kulübün, paylaşılan tarihe dek istenilen koşulları yerine getirmesi durumunda da bu cezanın uygulanmayacağı bildirilmiş.

UEFA YA DA ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE KATILAMAYACAK MI?

Konuyla ilgili A Spor'a konuşan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) gidileceğini duyururken, kimsenin canını sıkmamasını, moral bozmamasını istedi. UEFA ile yapılan anlaşmanın tamamını yerine getirdiklerini öne süren Başkan Ağaoğlu, aşılamayacak bir sorunun olmadığını vurguladı.

Öte yandan Trabzonspor’un şimdilik alınan bu kararın uygulanması hâlinde önümüzdeki sezon gitme hakkı elde etse bile UEFA ya da Şampiyonlar Ligi organizasyonuna katılamayacağı belirtildi.

Trabzonspor'un yaptığı açıklama ise özetle şöyle;

UEFA, bugün verdiği kararla beraber daha evvel kendileriyle imzaladığımız uzlaşma anlaşmasına Trabzonspor’un uymadığı sonucuna varmıştır.

Karara saygılı olmakla beraber, kulüp avukatlarımızla gerçekleştirmiş olduğumuz değerlendirmede belirtilen karara katılmadığımızı vurguları.

UEFA’nın kararına karşı 10 gün içinde İsviçre’de yer alan Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) itiraz edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN